Kiemelt hírek Sport Szentes

Szilver TSE – eredmények Blackpool-ból

A világ egyik legrangosabb táncversenyén, a 94. Blackpool Dance Festival-on a Szilver Táncsportegyesület Senior I. Magyar Bajnok párosa, Kemény Tamás és Princz Nóra standard táncokból a 35 év felettiek mezőnyében 3. helyezett lett.

A nemzetközi mezőny 101 párost vonultatott fel ebben a kategóriában. A tavalyi eredmény alapján a páros csillagot kapott, és így csak a második körtől szállt be a versenybe. Így 5 kört táncolva végeztek a dobogón, ami komoly sportteljesítmény.

Aki követi a versenytáncot, az tudja, hogy Blackpoolban döntőt táncolni már önmagában is dicsőség egy táncos pár számára. Ennek a versenynek különleges atmoszférája van, ami semmihez sem hasonlítható. Itt a táncsorrend is más: az angolkeringőt slowfox követi, majd a tangó és azután a quickstep következik – bécsi keringőt ezen a versenyen nem táncolnak a párok.

A siker után így nyilatkozott a páros:

Nagyon jól éreztük magunkat. Körről körre jobban táncoltunk és a döntőben sikerült a legjobb formánkat mutatni. Nagyon örülünk annak, hogy ki tudtuk magunkból hozni azt a minőséget, amit tudunk táncolni. Elégedettek vagyunk a táncos teljesítményünkkel és dolgozunk tovább, hogy jövőre még jobb eredményt tudjunk elérni.

Egyszer, 2017-ben már sikerült Blackpoolt nyernünk és szeretnénk ezt újra megismételni, mert az valami csodás, eufórikus érzés volt, hiszen a legnagyobb táncosok közé írhattuk be a nevünket.

Ezt az eredményt nem sikerült volna elérni, ha nem támogat minket László Csaba és a Szilver TSE, akiknek ezúton is nagy hálával mondunk köszönetet.

Vélemény, hozzászólás?