Csongrád Hírek

Szilveszteri jelmezes futóverseny

Szilveszterkor futni? Egyre többfelé, így Csongrádon is már hagyomány, hogy december 31-én délelőtt, még a nagy bulik előtt sporttal, mozgással búcsúztatják az óévet a megszállott futók. Idén is rengetegen döntöttek úgy, hogy a nyirkos hideg ellenére nekivágnak a távoknak.

navigate_before
navigate_next

Őrültebbnél őrültebb jelmezeket öltöttek a futóruhák fölé azok a lelkes sportemberek, akik nem átallottak még az év utolsó napján is rajtvonalhoz állni a „Síppal, dobbal” elnevezésű futóversenyen. Először a legkisebbek indultak neki, az óvodásoknak 400 métert kellett futniuk. Négy apróság vállalkozott a távra, természetesen szülői, nagyszülői segítséggel, kísérettel. Mindenki befutóérmet kapott, üres kézzel tehát senki sem ment haza.

A következő futam a családoké volt, másfél kilométert kellett megtenni. A 8 családi csapatnak a célvonalon kézenfogva kellett áthaladnia, így volt érvényes a verseny.  Mint azt Gergely Ildikótól, a verseny szervezőjétől megtudtuk: rekordszámú, 42 egyéni futó nevezett a leghosszabb távra, az 50 méter híján 7 kilométeres Bolondos futamra. Volt, aki balerinának, volt aki Leia hercegnőnek vagy éppen Darth Maul-nak, vagy ördögnek öltözve futott. Illés Péter, a Csemegi Könyvtár igazgatója kutyájával indult, Pipacs is megkapta a gazdival harmonizáló bohócjelmezt. Néhányan nehezített versenyt vállaltak: két tűzoltó teljes menetfelszerelésben futotta le a távot, míg ketten úgy döntöttek, hogy műanyag hóemberjelmezben futnak. Ők biztosan ledolgozták a karácsonyi pluszkilókat!

A jó hangulatú versenyen különdíjat kaptak a legötletesebb jelmezben futók. Képgalériánkban egy kis ízelítőt láthatnak a hangulatból.

Vélemény, hozzászólás?