Hírek Kiemelt hírek Szentes

Színvonalas és szórakoztató volt az Anna-napi koncert

A Szentesi Szent Anna Templom Orgonájáért Alapítvány július 23-án rendezte meg a több évtizedes hagyományokra visszanyúló Anna-napi Hangversenyt a templomban. A megjelenteket dr. Gruber László, a Szent Anna egyházközség plébánosa köszöntötte, bevezetőjében az egyház és a kultúra kapcsolatáról, annak helyi vonatkozásairól is beszélt.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és belső tér
Az idei koncert különlegessége volt, hogy a fellépők valamennyien a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában kezdték zenei tanulmányaikat, és azóta már „befutott” művészek, zenepedagógusok, vagy éppen ebbe az irányba közeledik zenei pályafutásuk.
A jól felépített program elején szakrális művek, a második felében komolyzenei klasszikus darabok csendültek fel. Kocsis Györgyi műsorismertetőjében arra is vállalkozott, hogy a szereplők zenei életútját is tömören, lényegre törően bemutassa a közönségnek.
A 2021-es Anna napi koncerten felléptek: Andor Csilla (ének), Dani Zsuzsa (ének), Horváth Andrea (zongora), Huszár Anita (ének), Geréby Dóra (ének), Nagy János (zongora), Dani Imre (zongora), Kállai Lajos (hegedű), Szabó Csaba (szaxofon) és Takács Gabriella (fuvola).
Képgaléria:
A közönség nagyon jól szórakozott, ezzel együtt (Szentesen) ritkán hallható színvonalas programnak, előadásoknak lehetett részese. Külön köszönet illeti Nagy Jánost, c. zeneiskolai igazgatót, aki nem csak évek óta szervezi ezt az eseményt, de az idén „jó szemmel” válogatta és szervezte össze a szereplőket, akik tudásuk legjavát adva tisztelegtek nevelő zeneiskolájuk, illetve városuk előtt.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és belső tér
A cikk alatt Paganini: Violin Concerto No.4 in D minor-II. Adagio-ját adja elő Kállai Lajos, zongorán kíséri Horváth Andrea.

Vélemény, hozzászólás?