Hírek Szentes

Színvonalas műsorral emlékeztek a Petőfi Iskolára

Az egykori Szentesi Petőfi Sándor Általános Iskola egykori diákjai és pedagógusai szeptember 9-én megtartották a Nagy Találkozójukat. Közel egy éven keresztül szervezték a programot, és végül sikerült közel kétszáz embert összehozni a nagy együttlétre.

Először a volt iskolánál találkoztak („Körséta a jubiláló Petőfi iskola körül” címmel számoltunk be erről), majd az Ifjúsági és Művelődési Ház Pódium termében egy ünnepi műsor keretében emlékeztek a diákévekre.

Nagyon színvonalas műsort adtak az iskola volt diákjai. Bácskai János színművész saját dalát adta elő, majd egy vidám székely népmesével szórakoztatta a termet teljesen megtöltő diáktársait. Dr. Bácskai Mihály iskolai emlékeit osztotta meg a közönséggel. Baranyi Katalin sanzonénekes világslágereket énekelt, amely „közös éneklésbe” torkollott. Az énekesnő műsorából egy részlet:

 

Szemerédi Endréné ny. tanítónő kedvenc versét mondta el, Dóczi Gáborné (ny. igazgatónő), a találkozás kezdeményezője megköszönte tanítványainak, hogy eljöttek a programra, valamint a szervezésben résztvevő valamennyi tárásának köszönetet mondott. Végül azt mondta: ezzel a programmal lezártuk a Petőfi Sándor Általános Iskola történetét, véget ért az oktatási intézmény története, de az egykori diákok és pedagógusok továbbra is évente egy alkalommal találkozni fognak.

Fellépett még Majtényi András, Nagy János, Pintér Borbála, Varga Márta, Takács Gabriella, Várkonyi Mihály Erna, valamint a Szilver TSE táncospárjai – akik megnyitották a műsor utáni bálat, vacsorát.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?