Kiemelt hírek Szentes

Szívgyógyászati kérdésekről tanácskoztak a szentesi kórházban

A dr. Bugyi István Kórház Tudományos Tanácsa a Szegedi Tudományegyetem támogatásával szeptember 6-án a kórház Ebédlőjében tudományos ülést rendezett, melynek során az elektrofiziológiai modern ablációs kezelésekről volt szó.

A megjelenteket – köztük a kórház a vezetését – dr. Papp Zoltán érsebész főorvos üdvözölte, és megköszönte a szegedi egyetemről érkezett kollégáknak a segítőkész támogatását.

Bevezető előadásában Dr. Sághy László, a szegedi II. számú Belgyógyászati Klinika részlegvezetője, egyetemi adjunktus a szentesi kórház és a szegedi egyetem szorosabb együttműködésének jelentőségét hangsúlyozta. Szerkesztőségünknek erről ezt nyilatkozta:

A szimpózium áttekintést adott a korszerű elektrofiziológiai ellátásról, illetve napjaink legnagyobb népegészségügyi jelentőségű szívritmuszavara, a pitvarfibrilláció (PF) modern kezelési stratégiáiról. Emellett szóba került a kamrai extrasystolia intervenciós kezelése is, mely a kardiológa-elektrofiziológia egyik új szakmai kihívását jelenti.

Programban előadásokat tartott:

= Dr. Sághy László – Szegedi Tudományegyetem (Elektrofiziológia Szegeden, Az elektrofiziológia jelenlegi és jövőbeli megoldásai)

= Dr. Bencsik Gábor – Szegedi Tudományegyetem (A pitvarfibrilláció intervenciós kezelése. 2018 Update.)

= Dr. Pap Róbert – Szegedi Tudományegyetem (Kamrai extrasystolia katéterablációja)

= Dr. Sághy László – Szegedi Tudományegyetem (Felvett eset bemutatása)

= Dr Makai Attila (Reszinkronizációs kezelés 2018 update)

Az estébe nyúló program végül büfé vacsorával zárult.

Képek:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?