Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szociális jellegű szakmai program a könyvtárban

A szentesi Senior Kávézó Egyesület szeptember 7-én a Városi Könyvtárban folytatta az Alzheimer Café előadássorozatot, ezúttal Dr. Tóth Erika pszichiáter, pszichoterapeuta, neurológus, osztályvezető főorvos (SZTE ÁOK Pszichiátriai Klinika) tartott előadást ‘Alzheimer szivárvány’ – címmel.
A nyári szünet utáni első programra közel 60-an voltak kíváncsiak, szociális intézmények munkatársai, közeli szakterületen dolgozók, érdeklődők.
A főorvos asszony elöször az előadása címét tisztázta: a betegség megnevezése mellé azért ezt a jelzőt választotta, mert maga a kór és tünetei rendkívül változatosak, ma már tudjuk, hogy nem csak az idős korra jellemzők, továbbá betegség lefolyása betegről betegre változhat.
Ezt követően az Alzheimer-betegség kutatásában, orvoslásában elért legújabb eredményeket, tapasztalatokat ismertette az előadó – végül kérdésekre válaszolt.
A tudomány manapság már nagyon sokat tud az Alzheimer-kórról és más demenciatípusokról. Habár egyelőre még nem gyógyíthatóak ezek a betegségek, számos olyan tényezőt azonosítottak, amik hozzájárulnak a szellemi hanyatlás megelőzéséhez és a demencia lassításához.
Az előadás végére kialakult a “kávézó”-hangulat, melyhez egy kis süteményt és üdítőt is kínáltak a szervezők.

Vélemény, hozzászólás?