Kiemelt hírek Sport Térség

Szolnokon felavatták Furkó Kálmán emlékművét.

A nagyszerű szolnoki katona- és sportember shihan Furkó Kálmán emlékére a Széchenyi városrészben található dojo előtti téren szeptember 9-én felavatták Furkó Kálmán szobrát, Pallag István szobrász alkotását.
Az emlékművet Shihan Brezovai Sándor és Shihan Szűcs Zsolt tervei és munkája alapján készítették el.
A „Sziklát a sziklának” jelmondattal vezérelt, a 2018-ban Szentesen emelt alkotáshoz hasonló, feketegránit táblákkal felszerelt emlékművet állítottak a legendává lett nyolcadik danos mester, a magyar kyokushin karate alapítója, a Magyar Honvédség volt mélységi felderítő tisztje, nyugállományú ezredese, a tavaly augusztus harmadikán hetvennégy esztendős korában elhunyt Shihan Furkó Kálmán tiszteletére.
Avató beszédet mondott, valamint a példaértékű sportélettel bíró Furkó Kálmán pályáját Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, és Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei Közgyűlés elnöke, továbbá magas rangú katona és rendőrtisztek méltatták.
Az emlékművet pénteken katonai tiszteletadás mellett, a család részvételével, ünnepélyes keretek között avatták fel a város, Csongrád-Csanád megye vezető képviselői és a sportág elöljárói.
Szombaton délelőtt pedig megkezdődik a Tiszaligeti Sportcsarnokban a 37. Szolnok Kupa – I. Shihan Furkó Kálmán emlékverseny.

Vélemény, hozzászólás?