Kiemelt hírek Térség

Szomszédvárosok együttműködése

Szentes és Csongrád polgármesterei augusztus 16-án közös sajtótájékoztatót tartottak Szentesen, a Petőfi Cafe-ban.

Szirbik Imre polgármester köszöntötte kollégáját, és bevezetőjében többek között arról beszélt, hogy a két város már hosszú ideje próbálkozik az együttműködés szorosabbá tételével, de ezt akadályozzák a néha-néha felbukkanó „apróbb ellentétek”. A két település vezetője ezúttal is közös cselekvésre hívja fel a lakosságot, amikor együttesen kívánják népszerűsíteni programjaikat.

Bedő Tamás egyetértett kollégájával abban is, hogy Csongrádnak és Szentesnek is meg vannak a maga idegenforgalmi adottságai, és ha ezt közösen promótálják, akkor ezt még több hasznot hoz.

 

 

„Augusztus – Csongrád, Szeptember – Szentes” ezzel a szlogennel igyekeznek nagy, idegenforgalmi programjaikat közösen népszerűsíteni. Ennek kapcsán kiemelték a 21. Csongrádi Borfesztivál, a 17. Szentesi Lecsófesztivál, a 11. Bor-pálinka Fesztivál és a Térfesztivál eseményeit.

A lecsófesztivál kapcsán jelen volt Mészáros Zoltán, mint a Szentes-Csongrád Rotary Club tagja, és azt hangsúlyozta, hogy a közös fellépés egymás felerősítő folyamatokat indíthat el.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?