Kiemelt hírek Szentes

Szórakoztató darab, szórakoztató felolvasása a könyvtárban

A Szentes Városi Könyvtárban június 5-én a Krúdy Gyula Baráti Kör és a Szentes-Csongrád Rotary Club tagjai Kesselring: Arzén és levendula című bűnügyi bohózatának feldolgozását adták elő dr. Horváth György rendezésében.

Kesselring az úgynevezett “egy darabos szerzők” közé tartozik – ám ezt az egy művét több ezerszer játszották, játsszák a színházak. Természetesen film is készült belőle.

A végletekig eltúlzott, abnormális figurák kiváló vígjátéki alapot adnak, melyet a szerző egy kis klasszikus angol humorral fűszerez. Jutalomjáték a szereplőknek és a nézőknek egyaránt.

A rövid történet: Mortimer Brewster író rádöbben, hogy családtagjai közül többen is őrültek. Bátyjáról, Jonathan-ról tudta, hogy gyilkos, s most azt is észreveszi, hogy két nagynénje több szomorú agglegényt tett már el láb alól.

Komolyan elgondolkodik azon, hogy érdemes-e családot alapítania a gyönyörű Elaine-nel, akit csak nemrég vezetett oltár elé. Mortimer attól fél, az őrültség genetikai hiba a családjában – és feltételezése nem alaptalan…

A felolvasásban Szatmári Nagyné Barna Edit, Boda Mária, Holman István, Jakusch Kinga, Mészáros Zoltán, Horváth György dr., Tímár Ferenc, Mihály Béla, Paulovits Tamás, Borsodi Ágnes, Dragon Lajos vettek részt.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?