Hírek Sport Szentes

Sztanó Gyuri újabb világversenyre készül (hangzó bejátszással)

A szentesi erőemelő Sztanó György elégedett, jól telt a nyári vakációja, hiszen mindenre tudott időt szakítani. Kedvenc, számára a kikapcsolódást jelentő hely a Balaton, és az elmúlt hetekben több alkalommal is eljutott Közép-Európa legnagyobb tavához. Ugyanakkor tudott folyamatosan edzeni, és menet közben néhány megméretésre el is jutni, így fizikai állóképessége is megmaradt.

Bár kérdeztem a nyaralásról is, ő inkább a sportról, a felkészülésről beszélt. Úgy érzem, elég keményen készülök: egyrészt a válogatott tréningeken legjobb tudásom szerint végzem a feladatokat, másrészt itthon, az edzői utasításokat messzemenően betartva a hét négy napján edzek. Továbbra is a Power Station SE sportolója, de itthon készül.

Jól látszik rajta, hogy nagy lökést adott neki a Riói paraolimpia, valamint az idei esztendő első felében elért Világkupa győzelmek (Dubai, Eger). Minden mozgást végez: úszik, fut, erősít, súlyokat emel, hogy a lehető legtöbbet tudja kihozni magából az októberben, Mexikóban rendezendő junior- és felnőtt Világbajnokságon.

Erről ezt mondta:

 

További felkészülést, és a legjobb eredményeket kívánva váltunk el.  Azt még kérte, hogy feltétlenül írjuk meg: október 28-án megrendezi a II. Pollák Felhúzó és Fekvenyomó Kupát – a kedvenc középiskolájában. Már várják a jelentkezéseket is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?