Kiemelt hírek Szentes

Szülő – suli pályázat a Klauzálban

Szentesen, a Klauzál Gábor Általános Iskolában december 15-én egy műhely foglalkozást tartottak pályaorientáció témában. Mivel a program a Szülő – suli pályázat keretében valósult meg, ezért Hódmezővásárhelyről, a partner iskoláktól is érkeztek pedagógusok a tanácskozásra.

A megjelenteket Dévay István, a házigazda intézmény igazgatója köszöntötte, bevezetőjében pedig a tárgyalandó téma jelentőségére, időszerűségére hívta fel a figyelmet.

Balázs József, a fenntartó Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója nyitotta meg a tanácskozást. Maga a pályázat a tankerület közreműködésével valósul meg, ezért a pályázat néhány alapvető célját ismertette.

Az egyik legfontosabb célja a pályázatnak a tanulók iskolai előmenetelének javítása, a korai lemorzsolódás visszaszorítása az iskola-család együttműködésére alapozott egyéni fejlesztésen keresztül. A személyközpontú, egyéni fejlesztésen, és az iskola-család együttműködés fejlesztésén alapuló tevékenységekkel képesnek kell lenni megszólítani azokat a jellemzően hátrányos helyzetű tanulókat és családjaikat, akik a leginkább veszélyeztetettek a korai iskolaelhagyással.

Nem kis feladatok ezek, de a Klauzál és a négy hódmezővásárhelyi általános iskola kollektívája képesek ezeknek a feladatoknak magas szinten megfelelni – mondta a tankerületi igazgató.

Ezt követően Őze Tímea a Klauzál Gábor Általános  Iskola pályaorientáció tevékenységét, annak fejlesztési elképzeléseit mutatta be a kollégáinak.

Gurdonné Kovács Helga, a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szentesi Tagintézményének vezetője a különböző hátrányokkal küzdő tanulók  körében folytatandó pályaorientációs tevékenységről beszélt.

Szilágyiné Bugya Márta, a szervező iskola igazgatóhelyettese az intézményben, különböző fokban sajátos nevelési igényű (SNI HHH HH BTMN) tanulók továbbtanulásáról adott tájékoztatást.

Fórummal, szakmai beszélgetéssel ért véget a tanácsokozás.

 

 

Vélemény, hozzászólás?