Kiemelt hírek Szentes

Szuper koncert- szuper group

Az idei, őszi turnéja keretében november 22-én Szentesen, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában adott koncertet a nemzetközi hírű Balázs Elelmér Group. A Szentesi Hangversenyközpont által szervezett
Zene Világ Zene sorozat keretében már másodszor lép fel a városban az együttes, ezúttal is nagy sikert aratva.

A zenekar, amelynek tagjai a magyar jazz élvonalához tartoznak, megalakulása óta jelentős hazai, szakmai eredményeket ért el. Ezért álljon itt a névsor: Balázs Elemér (dob), Balázs József (zongora), Czibere József (ütőhangszerek), Horváth Cintia (ének), Komjáti Áron (gitár), Lakatos Pecek Krisztián (bőgő), Szakonyi Milán (ének).

A Group kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki; ennek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika, amelyeket a férfi- és női hang érdekes kontrasztja még színesebbé tesz – mindezt ma megtapasztalhatta a Kurca-parti közönség is, amely megtöltötte a hangversenytermet.

A mai koncerten főként népdal feldolgozások hangzottak el, a csapat egyedi hangzású jazz muzsikájával, és sok-sok improvizációval vegyítve.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3275764595828008

 

B.E.G.

Szuper koncert- szuper group(Képmelléklettel)Az idei, őszi turnéja keretében november 22-én Szentesen, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában adott koncertet a nemzetközi hírű Balázs Elelmér Group. A Szentesi Hangversenyközpont által szervezett Zene Világ Zene sorozat keretében már másodszor lép fel a városban az együttes, ezúttal is nagy sikert aratva.A zenekar, amelynek tagjai a magyar jazz élvonalához tartoznak, megalakulása óta jelentős hazai, szakmai eredményeket ért el. Ezért álljon itt a névsor: Balázs Elemér (dob), Balázs József (zongora), Czibere József (ütőhangszerek), Horváth Cintia (ének), Komjáti Áron (gitár), Lakatos Pecek Krisztián (bőgő), Szakonyi Milán (ének). A Group kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki; ennek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika, amelyeket a férfi- és női hang érdekes kontrasztja még színesebbé tesz – mindezt ma megtapasztalhatta a Kurca-parti közönség is, amely megtöltötte a hangversenytermet.A mai koncerten főként népdal feldolgozások hangzottak el, a csapat egyedi hangzású jazz muzsikájával, és sok-sok improvizációval vegyítve. Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3275764595828008

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. november 22., péntek

Vélemény, hozzászólás?