Hírek Kiemelt hírek Szentes

Táblaavatás a legendás katonai alakulat emlékére

Szentesen, az egykori Esze Tamás laktanya parancsnoki épületénél június 4-én emléktáblát avattak, és azt meg is koszorúzták.
1961-től műszaki katonák állomásoztak az egykori Esze Tamás laktanyában. Tevékenységük során katonai repülőtereket (például Pér), utakat, hadászati objektumokat építettek, amelyeket a mai napig úgy használunk, hogy nem is tudjuk, hogy a szentesi katonák munkájának az eredménye.
1990 februárjában az alakulatot megszüntették, a készletek felszámolása 1991 július 31-re befejeződött. Azóta az egykori laktanya részben állami terület maradt, részben a Szentes Ipari Park részeként magánvállalkozások tulajdona.
A mai összejövetelre azok az egykori hivatásos és sorállományú katonák jöttek el az ország minden részéből, akik valaha itt szolgáltak. Megemlékeztek az eltöltött közös évtizedekről, a munkáról, az elhunyt, és még élő bajtársakról.
Képgaléria:
navigate_before
navigate_next
Az egykori legendás zászlóalj tiszteletére és emlékére táblát avattak, amely a későbbiek során a volt parancsnoki épületen kerül elhelyezésre (jelenleg a PB Steel kft. tulajdonában, beruházás zajlik benne).

Vélemény, hozzászólás?