Hírek Szentes

Táborok, Nívódíj, Montenegró – Jövőnkért Néptáncegyüttes

A Jövőnkért Néptáncegyüttes eddig nem nyaralt, hanem Bagi Ferenc néptánc pedagógus, koreográfus irányításával keményen dolgozott a következő feladatok minél színvonalasabb megoldása érdekében. Eddig három tábort tartottak, valamint szép sikerrel vettek részt a július 7-9. között megrendezett X. Martin György Néptáncfesztiválon, Szegeden.

 

Az első tábort az utánpótláskorúaknak rendezték Szentesen és Tiszaalpáron. A közös együttlétet kihasználták arra is, hogy a gyerekek egymás településeit, azok népi hagyományait is megismerjék. Az érintettek közül sokan részt tudtak venni a táborban. Dél-Alföldi táncokat tanultak. Bár ismereteik voltak ezen a téren, de azokat „mélyítették el” az egy hét során, részben új koreográfiákat is tanulva.

 

Ezután egy kemény felkészítés következett az Ifjúsági Csoportnak. Itt intenzíven gyakorolták a koreográfiákat, és a fizikai állóképességet is fejlesztették – aminek meg is lett az eredménye.   A jubileumi szegedi seregszemlére ebben az évben elsősorban az ifjúsági korosztály együtteseit hívták meg, és itt szerepelt a Jövőnkért Néptáncegyüttes Ifjúsági csoportja. Nyolc együttes, több mint 200 táncosa lépett színpadra három nap alatt.

Bár a találkozó nem verseny, az együttesek zsűri előtt mutatták be műsorukat. A szakemberek a társulatok koreográfiáját, tánctudását és viseletét is értékelték. A Jövőnkért Néptáncegyüttes Ifjúsági Nívódíjat kapott!

Nem nagyon ünnepelték „túl” az újabb szakmai elismerést, hanem egy újabb tábor következett – ezúttal Montenegróban.

 

Erről a Jövőnkért Néptáncegyüttes művészeti vezetője, Bagi Ferenc a következőket mondta el:

 

Az együttes a következő napokban pihen, majd augusztus közepén újra elkezdik a munkát, hogy az őszi szezonban felkészülten várják a felkéréseket.

 

 

Vélemény, hozzászólás?