Hírek Kiemelt hírek Szentes

Tájékoztatást adott a HACS

A Szentesi Helyi Akciócsoport (HACS) augusztus 11-én Szentesen, az Ady Endre utca 1. szám alatt (a Sétáló utcában, a vállalkozói udvar bejáratánál) sajtótájékoztatót tartott – beszámoltak az eddig végzett munkájukról.
Antal Balázs Tibor, a Szentesi Helyi Akciócsoport Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket és két alelnök társát Veres-Ravai Rékát és Muhari Mártont.
A HACS tevékenységéről Muhari Márton számolt be. Öt éve működik a városban a Helyi Akciócsoport, a 2017-ben alakult csoport fő célja a szentesi civil szervezetek támogatása. Ezen belül általános célként a helyi kulturális és közösségi élet infrastruktúrájának felújítását és az önmagáért felelősséget vállaló, újszerű megoldásokat kereső helyi közösségek létrehozását, együttműködéseik erősítését tűzték ki.
Mint a beszámolóból kiderült, a Regionális Fejlesztési Operatív Porogramok Irányító hatósága pozítiv döntése alapján 400 millió forintos keret fölött diszponáló Helyi Akciócsoport működése alatt több mint negyven civil szervezettel került kapcsolatba.
A rendelkezésükre álló összegből 136 millió forintot fordítottak egy multifunkcionális közösségi tér kialakítására a város sétálóutcáján, 204 millió forintot pedig a civilek hívhattak le pályázati úton. A fentmaradó 60 millió forint tulajdonképpen a HACS ötévi működését fedezte.
Az alelnök azzal zárta beszámolóját, hogy az elvégzett munkával összefüggésben készült egy kiadvány, amelyben mindent részletesen megírtak. Az irodában bárkinek szívesen adnak belőle egy példányt – hangzott el. (A jelenlévő újságírók ott a helyszínen kaptak.)
Antal Balázs Tibor elnöke hozzátette: az öt éves fenntartási időszak ugyan letelt, az iroda továbbra is megmarad, a civil egyesületek a korábbiakban megszokott módon használhatják.
Az elnök a tájékoztatót követően aláírta a támogató nyilatkozatokat, melyeket hamarosan megkapják a nyertes pályázók, akik számára a közeljövőben egy fórumot is szervez majd a Helyi Akciócsoport.

Vélemény, hozzászólás?