Kiemelt hírek Szentes

Taktikai medicina kurzus Eperjesen

A Center of Tactical Medicine Hungary Kft. augusztus 12-14. között három napos képzést rendezett Eperjesen, amelyre Budapestről és a Balatonról is érkeztek résztvevők. A képzést rendőrök, katonák, tűzoltók és biztonsági szolgáltatók számára tartották.

A program során az elmélet (20 %) mellett nagy hangsúlyt helyeztek a gyakorlatra (80 %), vagyis a résztvevők az előadások mellett szimulált harci helyzetekben is fejleszthették tudásukat.

A speciális anatómiai és élettani tudásanyag elsajátításán túl, a kurzus részletesen bemutatta például harctéri sebesültszállítás és kimenekítés fogásait, valamint az égési-, vagy a tömeges sérülések kezelésének legkorszerűbb módszereit, ráadásul „valóságos közegben”. A résztvevők tapasztalatokat szerezhettek az úgynevezett „túlélési lánc” megszervezésében és irányításában is.

A képzés zárónapján, augusztus 14-én a község több pontján találkozhattak az arra járók gyakorlatozó „katonákkal”, erőteljesebb járműmozgással, (biológiailag lebomló lőszert használva) lövészettel összefüggő éles hanghatással. A gyakorlat megvalósítását segítette egy Saurer SPz A1 lánctalpas-lövészpáncélos is, amellyel együttműködve hajtották végre a sérültek kivonását a „harci területről”.
(A videón egy rövid részlet.)

A szervező cég, a Center of Tactical Medicine Hungary tulajdonosa, Hegedüs László érdeklődésünkre elmondta, hogy fő céljuk a taktikai medicina (TM) legmagasabb szinten való oktatása, a legszélesebb körű tudás- és ismeretanyag átadása. Mindezt hiper-realisztikus szimulációk keretén belül tudják megvalósítani úgy, hogy az életmentő kompetenciákat és technikákat a tanuló a lehető leggyorsabban és leghatásosabban tudja elsajátítani és alkalmazni valós helyzetekben.

A TM fő célja az életmentés. A műveleti egységekkel együtt dolgozó, speciálisan képzett egészségügyi szakembereknek extrém körülmények között is képesnek kell lenniük a súlyos életveszélyes sérülések azonnali ellátására, vagy a maradandó egészségkárosodások megelőzésére. Ehhez a Taktikai Medicina nyújtotta speciális képességekre van szükségük – mondta a cégvezető.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2978386895565781

Taktikai medicina kurzus Eperjesen

Taktikai medicina kurzus Eperjesen (Képmelléklettel)A Center of Tactical Medicine Hungary Kft. augusztus 12-14. között három napos képzést rendezett Eperjesen, amelyre Budapestről és a Balatonról is érkeztek résztvevők. A képzést rendőrök, katonák, tűzoltók és biztonsági szolgáltatók számára tartották. A program során az elmélet (20 %) mellett nagy hangsúlyt helyeztek a gyakorlatra (80 %), vagyis a résztvevők az előadások mellett szimulált harci helyzetekben is fejleszthették tudásukat. A speciális anatómiai és élettani tudásanyag elsajátításán túl, a kurzus részletesen bemutatta például harctéri sebesültszállítás és kimenekítés fogásait, valamint az égési-, vagy a tömeges sérülések kezelésének legkorszerűbb módszereit, ráadásul „valóságos közegben”. A résztvevők tapasztalatokat szerezhettek az úgynevezett „túlélési lánc” megszervezésében és irányításában is.A képzés zárónapján, augusztus 14-én a község több pontján találkozhattak az arra járók gyakorlatozó „katonákkal”, erőteljesebb járműmozgással, (biológiailag lebomló lőszert használva) lövészettel összefüggő éles hanghatással. A gyakorlat megvalósítását segítette egy Saurer SPz A1 lánctalpas-lövészpáncélos is, amellyel együttműködve hajtották végre a sérültek kivonását a „harci területről”. (A videón egy rövid részlet.)A szervező cég, a Center of Tactical Medicine Hungary tulajdonosa, Hegedüs László érdeklődésünkre elmondta, hogy fő céljuk a taktikai medicina (TM) legmagasabb szinten való oktatása, a legszélesebb körű tudás- és ismeretanyag átadása. Mindezt hiper-realisztikus szimulációk keretén belül tudják megvalósítani úgy, hogy az életmentő kompetenciákat és technikákat a tanuló a lehető leggyorsabban és leghatásosabban tudja elsajátítani és alkalmazni valós helyzetekben.A TM fő célja az életmentés. A műveleti egységekkel együtt dolgozó, speciálisan képzett egészségügyi szakembereknek extrém körülmények között is képesnek kell lenniük a súlyos életveszélyes sérülések azonnali ellátására, vagy a maradandó egészségkárosodások megelőzésére. Ehhez a Taktikai Medicina nyújtotta speciális képességekre van szükségük – mondta a cégvezető. Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2978386895565781

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. augusztus 14., szerda

Vélemény, hozzászólás?