Kiemelt hírek Szentes

Tályai Istvánné jubileumi születésnapja

Szirbik Imre polgármester a 90. születésnapján köszöntötte Tályai Istvánné szentes lakost. A város vezetője augusztus 11-én kereste fel a szépkorú asszonyt Munkás utcai házában, és virágcsokor kíséretében átadta a miniszterelnök Köszöntő Emléklapját.

A ma 90 éves Tályai Istvánnénak fordulatos élete volt. Aktív munkássága alatt dolgozott a gyapotszedésben, bolgárkertészeknél, a Kontakta gyárban bedolgozóként, a szegvári Háziipari Szövetkezetben, 63 éves korában ment nyugdíjba.

Férjével még közösen ünnepelték meg Aranylakodalmukat (50 éves házassági évfordulójukat), két éve vesztette el. Egy leánygyermekük volt, ő egy évvel ezelőtt hagyta itt.

Napjainkban aránylag jó egészségnek örvend, elvégzi a ház körüli munkákat, szabadidejében nagyon szereti a TV- műsorokat nézni. Nyugdíjas korában nagyon sokat és szépen horgolt (sálakat, függönyt, terítőket tb.), ma már ezzel nem foglalkozik.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

A jeles születési évfordulót a szűkebb és tágabb rokonsággal tölti: az ünnepi ebédre kedvencei készültek: szentesi gombóc leves és zúzapörkölt galuskával, de kerültek az asztalra sültek, savanyúságok, és természetesen sütemények.

Boldog születésnapot kíván – itt is – a szerkesztőségünk.

Vélemény, hozzászólás?