Hírek Szentes

Támogassa a Szentesi Madármentő Állomást!

HA TEHETI, KÉRJÜK, SEGÍTSEN!                          

A Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomásán 2017.06.18-2017.10.16. között 287 madár életét tudtuk megmenteni! A nyári szünetben 110 kis önkéntes segített a madarak ellátásában, kezelésében. Nagyon sokan közülük madárbarátok lettek, közülük néhányan akár egy biológia órát is meg tudnak már tartani. A gyermekek között voltak problémával küzdök is, akiknél igen jó eredményt sikerült elérni.

A tanítási év során is szeretettel várjuk a gyermekeket foglalkozásokra, előadásokra, bemutatókra – tanóra keretében is. Terápiás foglalkozásokra is helyet szeretnénk biztosítani, ebben segítségemre van Csák Petra.

 

 

Szentes város önkormányzatától a régi (Bocskay utcai) óvoda épületét további használatra megkaptuk, és adományokból sikeresen berendeztük, amiért nagyon hálás vagyok, köszönöm mindenkinek.

A madarak ellátása és kezelése mellett fő feladatunknak és célunknak érezzük, a szentesi és a város környéki gyermekekkel, megismertessük a természetben élő madarakat, és játszva tanítsuk őket – különféle programok előadások keretében. Őszi téli szünetben is sok szeretettel várjuk a gyermekeket! Jelentkezni a Madármentő Állomáson lehet!

 

Mint az Állomás vezetőjének van egy álmom! Szeretném a hozzánk érkező gyermekeket, csoportokat, ingyen fogadni. Az a cél vezérel, hogy a madármentő állomásunk a madarak kezelése, ellátása mellett, a gyermekek számára egy olyan hely lehetne, ahol igazán boldogok tudnak lenni, ahol kiönthetik akár a szívüket, ahol bármilyen problémájukat megoszthatnak, ahol önfeledten játszhatnak,és közben tanulhatnak a természetben élő madarakról, természetvédelemről, környezetvédelemről. Akár hétköznap, akár hétvégén!

 

Tudom nagy kéréssel fordulok Önökhöz, de anyagi támogatásra lenne nagy szükségünk! Ha lenne olyan magánszemély vagy vállalkozó, aki szereti a természetet a benne élő madarakat, valamint tetszik neki az elképzelésem, kérem, segítsenek megvalósítani! Támogathatnának minket fűtés számláink kifizetésében, és egyéb költségeinkben!

Adományozással kapcsolatban, számlaszámunk: 22222222-35003087

Madárkórház Alapítvány 4071 Hortobágy Petőfi tér 6.

 

 

Tárgyi adományban szívesen fogadnánk óvodások foglalkozásához játszó szőnyeget, foglalkoztató termünkbe függönyöket, sötétítő függönyöket, foglakozáshoz projektort, vetítővásznat. Az itt készülő alkotásokhoz: rajzlapot, színes ceruzát, zsírkrétát, vízfestéket, ecseteket, gyurmát, Folyosónkra virágokat, falainkra képeket.

Legyen ez a hely egy olyan Madármentő Állomás, ahol boldogan játszva tanulnak városunk és környéke gyermekei, ezáltal természet- és környezet tisztelő polgárai lesznek városunknak.

 

Tiszteletteljes köszönettel:

Nagy Tímea vezető

 

 

Vélemény, hozzászólás?