Kiemelt hírek Szentes

Tanácskozás a családok védelmében

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatala és Szentesi Családsegítő Központ család-és gyermekjóléti központja október 12-én Szentesen, a Dózsa Ház közösségi térben tartotta meg a soros jelzőrendszeri találkozóját.

László Gyöngyi, a család-és gyermekjóléti központ szakmai vezetője köszöntötte a megjelenteket.    Az időszerű feladatok megbeszélését követően, a „Családterápiás szolgáltatás az egyének és családok megsegítése érdekében” című tájékoztató előadás hangzott el Binderné Berkecz Máriától a Szentesi Családsegítő Központ családterapeutájától.

Az előadó bemutatta a családterápia történetét, elméleti hátterét, a Bertalanffy nevéhez fűződő rendszerelméletet, majd az elméleti hátteret különböző esetekkel szemléltette.  A családterápia vizsgálja a családon belüli és kívüli pozitív és negatív kapcsolatokat, a terápia segíti a családtagokat a kapcsolataik javításában, pl. a konfliktusos szülő-gyerek kapcsolat vagy párkapcsolat helyreállításában.

A Szentesi Járási Hivatal jogi szakügyintézője, dr. Libor Melinda ’A jelzőrendszer és a gyámhatóság együttműködésének jelentősége a gyermek-és áldozatvédelem területén’ címmel tartott egy előadást.

Többek között beszélt arról is, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal az idei évben célul tűzte ki a Csongrád Megyei Gyermek-és Áldozatvédelmi Együttműködési Megállapodás megalkotását. A megállapodás elkészítésének része a járási gyámhatóságok és a járási jelzőrendszeri tagok közötti egyeztetés és konzultáció, hisz a gyermek-és áldozatvédelem körében felmerülő problémák megoldásának egyik biztosítéka a jelzőrendszer és a hatóság közötti megfelelő és hatékony együttműködés – hozzátette, ez Szentes Járási területén jónak mondható.

 

 

Vélemény, hozzászólás?