Kiemelt hírek Szentes

Tanácskozás a kapcsolati erőszak áldozatainak kezeléséről

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖSZ) Szociális- és Fejlesztő Központ Orosháza, Krízisambulancia intézménye és a Szentesi Családsegítő Központ október 15-én a szentesi Közösségi Tér- Dózsa Házban Workshop-ot szervezett a helyi jelzőrendszer tagjainak.

A műhely-foglalkozáson részt vettek az iskolák, a kollégium pedagógusai, a Gyámhivatal, a Vöröskereszt, a Szentes Járási Hivatal, a Családsegítő Központ Gyermekjóléti Szolgálata, Átmeneti Otthona, a Közöségi Tér illetve a Pedagógia Szakszolgálat munkatársai, a helyi kórház gyermekorvosa, a helyi rendőrkapitányág képviselője.

A szakmai műhelymunka során a Krízisambulancia szolgáltatásainak megismerése, a kapcsolati erőszak áldozatainak hatékonyabb segítése és a jelzőrendszer együttműködésének erősítése volt a téma.

A megjelenteket László Gyöngyi, a Szentesi Családsegítő Központ család-és gyermekjóléti központ szakmai vezetője köszöntötte, majd Tiszó Irén, MÖSZ Szociális és Fejlesztő Központ Orosháza, Krízisambulancia szakmai vezetője mutatta be a krízisambulancia – mint a kapcsolati erőszak áldozatait segítő ellátórendszerét, annak új elemeit.

Kiemelt célkitűzésünk a krízisbe került, szegény sorsú családok segítése. Országos intézményhálózatunk, ennek részeként az Orosházi Krízisambulancia arra törekszik, hogy ne csak átmeneti támogatást, de valódi esélyt kínáljon a krízisből való kitörésre, a tartós felzárkózásra – mondta.

Részletesebben elemezte a kapcsolati erőszak előfordulásait, a bántalmazott sajátos (kiszolgáltatott) helyzetét, az őt ért külső hatásokat, valamint bemutatta az intézményük által nyújtott megoldási lehetőségeket.

Ezt követően a jelenlevők egy interaktív Szakmai Műhely tréningen vettek részt.
Kapcsolat felvétel a Szociális és Fejlesztő Központ, Orosháza Regionális Krízisambulanciával: +36 30 781 7951

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3153294181408384

Vélemény, hozzászólás?