Kiemelt hírek Szentes

Tanácskoztak az önkormányzati képviselők

Szentes Város önkormányzata július 22-én, a Városháza dísztermében rendezte meg idei 5. soros ülését. A két ülés közötti történésekről szóló polgármesteri tájékoztatót követően 21 napirendi pontról tárgyaltak a képviselők. Ezek közül egyről, a dr. Csergő Károly Emlékéért díj odaítéléséről zártkörűen döntöttek.

Még a tanácskozás elején elhangzott, hogy a város és az érintett intézmény vezetői megkezdték a tárgyalást a Tóth József színház és Vigadó működtetésével összefüggésben a szakminisztérium képviselőivel, élén Fekete Péterrel, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkárával. A megbeszélést augusztus 3-án folytatják, ahol már további részletességgel elemzik a lehetőségeket.

Az is elhangzott, hogy az intézmény 2021. január 22-én nyitja meg kapuit. A szakemberek úgy ítélik meg, hogy az addig hátralévő idő elegendő a működéshez szükséges feltételek (köztük az anyagiak) megteremtésére.

A Kisfaludy (szállásfejlesztő) program keretében Szentesről 16 pályázó összesen 54 200 000.- forintot nyert. Többek között így, és 3.000.000 forintból újulhat meg Mátraszentimrén a Szentes Városi Szolgáltató Kft. üdülője.

További kellemes hír, hogy a már több éve benyújtott sport-park fejlesztési pályázaton is nyert a város – még ha nem is az összes elképzelésére. Az eredetileg tervezett hat helyett ugyan csak kettő, de D típusú sport-park (150 m2 –en, gumi alapzaton 15 sporteszköz) létesülhet a közeljövőben a városban. (Ezek helyét a szakbizottságok döntik el.)

Az azonnali intézkedést igénylő interpellációk során egyebek mellett felmerült az újabb szúnyogirtás kérése (Rébeli-Szabó Tamás); az egyre inkább elszaporodó rágcsálók (patkányok) elleni „intézkedés” (Füsti-Molnár István); a Magyartésre vezető út rendbetételének szorgalmazása, annak ellenére, hogy az idei költségvetésekben az nincs benne (Kovács János).

A képviselők megtárgyalták és elfogadták a Volánbusz Zrt 2019. évi beszámolóját. Módosították a vagyonrendeletüket; a közművelődési, közgyűjteményi intézmények alapító okiratait; a Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete alapító okiratát; az SzVSz Kft Szervezeti és Működési Szabályzatát.

Megvitatták és jóváhagyták a szentesi zsidó temető egyes elemeinek felújítását célzó pályázat benyújtását; néhány önkormányzati ingatlan vételi ajánlatát; a Szentes, Sima F.u. 6-10 szám alatti ingatlan értékesítésére vonatkozó nyilvános pályázati felhívást.

Vélemény, hozzászólás?