Hírek Kiemelt hírek Szentes

Tanár, rock zenész, de különleges képeket is fest

A Szentesi Városi Könyvtárban január 26-án nyitották meg Mihály Gergely középiskolai tanár festmény kiállítását.

A vendégeket Sallainé Gresó Klára, a könyvtár igazgatónője köszöntötte a megjelenteket (sokan jöttek vidékről is), majd figyelemfelkeltésként azzal kezdte a megnyitót, hogy meghökkentették a képek…

A megnyitót az alkotó munkahelyének, a Horváth Mihály Gimnáziumnak  a diákjai tartották, akik a „nagykönyvből” olvasták fel a Mihály Gergely  tanár úrról készült „szócikket” – életrajzát, képzőművészi pályafutását, és verseket mondtak.

A kiállító megköszönte a megnyitóra érkezetteknek az érdeklődését, és még alaposabb festmény-vizsgálatra buzdította őket.

A kiállítás február 14-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

Mihály Gergely fekete-fehér tusrajzokkal kezdte képzőművészeti pályafutását, rajzolgatni mindig is szeretett. Eleinte több tetoválásmintát és lemezborítót is készített. Az alkotó munkában leginkább a szabadságot szereti, ha azt csinálhat, amit akar. Ez hozza meg számára a kreativitást, ha nincs előre kitalálva egy koncepció, vagyis spontán módon dolgozhat.

A festmények témái az éppen aktuális hangulatától függ. Volt időszak, amikor elég sok horror témájú rajza festménye készült. Viszont nagyon szívesen fest csendéleteket, zsiráfokat, vagy népmesei ihletettségű  békés dolgokat. Különféle virágok eléggé jellemzőek rá, minden témában.

 

 

A festmények farostra kasírozott vászonra készülnek, főként akrilfestékkel. Ez az alap, néha aztán a fekete részek alkoholos filccel készülnek, és ezek kerülnek fel legvégül. Ezt nevezhetjük vegyes technikának. Mindezekből adódóan színei kemények, „metálosak”, de ha sokáig szemlélődünk egy-egy mű előtt, akkor enyhébb érzelmeket is eszünkbe juttat a kép.  Legújabb “őrülete” pedig a háromdimenziós, sötétben világítós szörny-képek magalkotása.

 

 

Mindenképpen ajánljuk a festmények barátainak a tárlatot.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?