Kiemelt hírek Szentes

Tanárok az “iskolapadban”

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály és a Szegedi Bűnmegelőzési Központ szervezésében 30 órás akkreditált képzést (ingyenes, 30 kreditpontos) tartanak Szentesen, a HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

A június 11-12-13. között zajló „BŰNMEGELŐZÉS AZ ISKOLÁBAN” című tanfolyamon a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács képző oktató- trénerei – Bácskai Tünde r.alezredes és Topa Zoltán r. őrnagy – vezetnek foglalkozásokat szentesi és csongrádi pedagógusoknak és rendőröknek.

A továbbképzés bűnmegelőzési elméleti és gyakorlati ismereteket sajátíthatnak el a résztvevők, hogy az elkövetővé és áldozattá válás témaköreiben önállóan képesek legyenek tanórát tartani. Ennek keretében például bűnmegelőzési kisfilmekkel ismerkednek meg, és képessé válnak alkalmazni a prevenciós médiatár eszközeit elméletben és gyakorlatban egyaránt.

 

 

A bűnmegelőzés egyre fontosabbá válik társadalmunkban, hatékony alkalmazása speciális ismereteket igényel. Többek között ezért is fontos, hogy a pedagógusokat külön is felkészítsék a bűnmegelőzési órák megtartására, ezzel kapcsolatos attitűdjeiket fejlesszék.

A résztvevők a továbbképzés elméleti részében (5 óra) a témához kapcsolódó jogi és kriminológiai alapismeretekről hallhatnak előadásokat a fiatalokat érintő bűncselekményekre és a családon belüli erőszak felismerésére, kezelésére koncentrálva.

A továbbképzés gyakorlati részében 25 órán keresztül alkalmazzák a megismert kooperatív módszereket, csoportvezetői technikákat. Mintaórákon vesznek részt, illetve óratervezési gyakorlattal alapozzák meg a bűnmegelőzési foglalkozások tartásához szükséges kompetenciáikat.

Vélemény, hozzászólás?