Kiemelt hírek Szentes

Táncház – vidám hangulatban

Moldvai batyus táncházat rendeztek Szentesen, a Dózsaház Közösségi tér nagytermében február 1-én. A városban, ha lassan is, de ismét kezd erősödni ez a hagyomány. Újabban Debreceni-Kis Helga Arany Páva-díjas népzenész a „lelke” a program szervezésének, megtartásának.

A mintegy két órás program tánccal, majd egy érdekes ismerkedős játékkal kezdődött, ezután beindult a moldvai táncház, vidám hangulatú muzsikával, pattogós tánclépésekkel. Szép számú táncoslábú vendég érkezett a „buliba”, ezúttal a felnőtt generáció aránya volt a nagyobb.

Debreceni-Kis Helga szerint kell egy olyan hely, ahol az emberek igazán kikapcsolódhatnak, kiszakadhatnak a mindennapokból, és ráadásul új, értékes dolgokat megismerve jól is érzik magukat. Folytatva a tavaly elkezdődött sorozatot, az idén is átlagosan kéthavonta egy táncházat terveznek.

Azt is megtudtuk a jelenleg a Zeneakadémia harmadik évfolyamos zenészétől, hogy – szerencsére – elég mozgalmas időszak elé néz. Pályázati támogatással készül első önálló lemezére, felkérték előadások tartására, Dömény Krisztiánnal együtt hangszereiket népszerűsítő koncerteket adnak, na és persze vannak a tanulmányok

A táncházban közreműködött Korsós Kinga (koboz, ének), a tánclépéseket Bálint Alíz (Árendás néptáncegyüttes – művészeti vezető) mutatta és tanította.

 

 

Vélemény, hozzászólás?