Hírek Kiemelt hírek Szentes

Tanévnyitó a Vadvédelmi központban

A Szentesi Természet-és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány szeptember 26-án tartotta meg a tanévnyitóját és Nyílt napját, mely egyben egy állatsimogató megnyitását is jelentette.
Az ünnepségen megjelent és köszöntötte az intézményt, illetve látogatóit Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere. Nagy változáson ment keresztül az egykori madármentő kórház, hiszen ma már ugyanazon a helyen, ugyanolyan funkciókkal, de más keretek között működnek.
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, álló emberek, szabadtéri és fa
Az alapítványi forma jobb lehetőségeket (is) teremtett, hiszen több önkormányzat, valamint cégek és egyének is együttműködnek, illetve rendszeres támogatást nyújtanak.
A helyi, térségi oktatási intézményekkel és civil szervezetekkel is jó kapcsolatot ápolnak, ez gazdagítja tevékenységi lehetőségeiket. A szentesi településvezetője végül kijelentette, hogy a jövőben is támogatni fogják a vadvédelmi mentőközpont alapítványt.
Nagy Tímea, a Szentesi Természet-és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány egyik vezetője az oktatási intézményekkel való jó kapcsolatukról beszélve elmondta, hogy a nemrégiben elkezdődött új tanévben is szorosan együtt dolgoznak az óvodákkal, az iskolákkal, és vállalnak tanórai foglalkozások megtartását, és egyéb programok megszervezését.
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, gyermek, ülő emberek, álló emberek és belső tér
Bejelentette, hogy a jövőben állatsimogató „részleget” is működtetnek, melyhez önzetlen állattartók nyújtanak nekik segítséget. Ezen a napon ürgét, nyulat és kígyót lehetett simogatni. Gyermekmosoly és jókedv közepette, családias hangulatban telt a Vadvédelmi Központba látogatók délutánja.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szabadtéri

Vélemény, hozzászólás?