Kék hírek Kiemelt hírek Szentes

Tanulságos lopási esetek Szentesen

+ Lopás miatt indult büntetőeljárás az ellen a helybeli férfi ellen, aki táskákat és pénztárcát tulajdonított el Szentesen.

A megalapozott gyanú szerint a 27 éves szentesi lakos 2019. április 23-án reggel egy, a belvárosban leállított kerékpár hátsó kosarából vitte el a kézitáskát, a benne lévő készpénzzel és iratokkal együtt. 
Ugyanazon a napon délután egy parkoló autóból lopott el egy tárcát, az abban lévő pénzzel és okmányokkal együtt. Majd 2019. május 20-án egy gyalogostól tulajdonította el annak szövettáskáját, amivel elmenekült a helyszínről.

A nyomozók az adatgyűjtés eredményeként megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát, akit előállítottak a Szentesi Rendőrkapitányságra. A férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatásán beismerő vallomást tett.

+ A rendőrök egy órán belül elfogták azt a két helybeli férfit, akik egy használaton kívüli házba törtek be Szentesen.

A megalapozott gyanú szerint a testvérek 2019. május 23-án kora délután a nyitott ajtón keresztül bementek a lakatlan szentesi ingatlanba. Az épületet átkutatták és onnan egy mosógépet, illetve centrifugát tulajdonítottak el, majd távoztak.
Zsákmányukat pénzzé szerették volna tenni, ezért taxit hívtak, amivel bejárták a város használtáru-kereskedéseit és a zálogházakat, de a műszaki cikkekre senki nem tartott igényt, ezért azokat megtartották.

A rendőrök a bejelentést követően egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőket, akiket előállítottak a Szentesi Rendőrkapitányságra. Ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: Csmi rfk.

Vélemény, hozzászólás?