Hírek Kiemelt hírek Térség

Tanya-és falugondnoki buszt kapott Szegvár

A Szegvári önkormányzat sikeresen pályázott a Magyar Falu programban, így egy korszerű tanyagondnoki célokat szolgáló buszt vásárolhatott. A 7+1 fős (mozgáskorlátozott személy) busz egy korábbi „tizenéves” járművet vált fel, ezért is fogadta nagy örömmel Szabó Tibor polgármester, valamint a helyi tanyagondnoki szolgálat az új szállító eszközt.

A régi már egyre sűrűbben szorult javításra, ezáltal nehezítette a feladatvégzést: egyebek mellett a szociális ebéd kiszállítását, az idősek gyógyszerbeszerzését és bevásárlását, illetve szállítását. A programban elnyert mintegy 11 millió forintos forrásból egy alacsonyabb károsanyag-kibocsátású és üzemanyag-fogyasztású, céljaiknak még inkább megfelelő gépjárművet tudtak beszerezni.

A gépjármű slusszkulcsát a gondnoki szolgálat gépkocsivezetője, Csurka Zoltán vette át a nagyközség polgármesterétől.

A rögtönzött kis ünnepségen jelen volt Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrárminiszterhelyettes. Hozzászólásában elmondta: kormány célul tűzte ki a kistelepülések népességmegtartó és népességnövelő erejének növelését, a fiatalok helyben maradását, ennek elérésének egyik alappillére a közszolgáltatások fejlesztése, az egyenlőtlenségek mérséklése. Úgy véli, a falubusz beszerzésének támogatása hozzájárul a vidéki kistelepülések hátrányainak mérsékléséhez, az életminőség és a közszolgáltatások elérhetőségének javításához.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?