Kiemelt hírek Szentes

Tartalmas napok az őszi szünetben

A Szivárvány Művészeti Iskola az őszi szünet idejére művészeti tábort szervezett október 29-31. között Szentesen, a Művészetek Házában. A helyi gyerekek mellett például Szegedről is érkeztek fiatalok, akiket érdekel a képzőművészet.

A három nap során három nagyszerű művész alkotói stílusával (is) megismerkednek a táborozók, miközben maguk készítik el alkotásaikat.

Az első napon Kalácska Beáta szobrászművész-tanár irányításával Giacometti, svájci születésű világhírű szobrász (a nagyközönség számára a „pálcika szobrokról” ismert) munkásságával ismerkedtek meg a tábor résztvevői, majd abban a stílusban alkották meg saját „szobraikat”.

A tábor második napján Gorka Géza stílusában „alkottak” a táborozók. Kiss János kerámikus-tanár mutatta be a Munkácsy- és Kossuth-díjas magyar keramikus stílusjegyeit, majd segítette a kerámiák elkészítését.

https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2328899617181182

A tábor végén Cseh Lajos művésztanár fafaragás- és nemezelő foglalkozásokat vezet a diákoknak.

Jó társaságban, jó hangulatban szívesen alkottak a tábor növendékei, sőt még új barátokat is szerezhettek. Bánhatja, aki érdeklődik a képzőművészet iránt, és kihagyta ezt a tábort.

Képek:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?