Kiemelt hírek Szentes

Tavaszi zsongás a gondozási klubban

A Szentesi Gondozási Központ IV. sz. klubjában (Munkás utca 54.) Tavaszi Zsongás címmel kulturális április 10-én programot szerveztek, melyre meghívták a társintézmények gondozottjait is. A rendezvényen részt vett, és az köszöntötte Szirbik Imre polgármester, valamint Lencséné Szalontai Mária, a Közös Önkormányzati Hivatal Szociális Irodájának vezetője is.

A Közösségi és Nappali Pszichiátriai Ellátással foglalkozó klub a külső szervezeteknek igyekezett bemutatni azt a munkáját, mely attitűdalakító hatásával odafigyelésre, empátiára és a „normálistól”, a megszokottól való eltérés elfogadására nevel.

A klub tagjai a program során megmutatták milyen tevékenységet folytatnak, a kulturális szféra melyik szegmensével foglalkoznak. Zenés, táncos, verses bemutatók váltották egymást. Külön színfoltja volt a „zsongásnak”, hogy Márté Mihály klubtag régebbi és új festményeiből kiállítást is rendeztek.

 

A vidám, önfeledt hangulatú program végén valamennyi jelenlévő egy nagy körtánc részese lehetett, majd legvégül közösen elfogyasztották a saját készítésű süteményeket.

A zenét – önként vállalt szolgálatként – Dobos Ferenc szolgáltatta.

 

 

Vélemény, hozzászólás?