Kiemelt hírek Szentes

’Tavaszias’ gasztro piac

Egy kicsit csalóka a cím, mert a február 16-án, a szentesi Művészetek Házában megtartott Garaboly Gasztro és Kézműves Piac szervezői is tudták, hogy még nincs itt a tavasz, de nagy lelkesedéssel készítették elő az idei második piacot is. Viszont az időjárás, a hangulat, a látogatottság már a tavaszt idézte.

Mint eddig mindig, most is minőségi, kizárólag helyi termelőktől származó élelmiszerekkel, és egyedi kézműves termékek bőséges választékával várták a vásárlókat.

Kezdjük az ételekkel. Ezúttal is jelen volt az Őrangyal Gasztroház és Vegetáriánus étterem – változatos reformételek kínálatával. Azért is említjük őket, mert – érzékelhetően – nő a piacra látogatók között a népszerűségük, illetve vásárlóik száma. Egy-egy bográcsban pedig töltött káposzta, illetve sertéspörkölt készült.

Az őstermelők – egyebek mellett – sajtot, mézet, lekvárt, szörpöt kóstoltattak, és persze lehetett vásárolni. A kézművesek, a szappankészítők, a gyógynövényesek, a levendulások is  képviseltették magukat.

Ritkán említjük, de most igen: a piacnak helyet adó épületben működik  a Gólyás Borház, ahol a minőségi borok széles választékával várják ilyenkor is a borkedvelőket.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?