Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Tegnapból holnapba

Minden év decemberének várva várt eseménye a városban az Alföld Néptáncegyüttes karácsonyi gálaműsora. Ahogy már megszokhattuk tőlük, idén is a hagyományos mellett valami különlegeset is láthatunk tőlük. Tegnapból holnapba címmel várják december 22-én és 23-án  vendégeket az előadásokra, a hagyományoknak megfelelően a Sághy Szakközépiskola sportcsarnokába.

Ahogy Forgó Edittől, az együttes művészeti vezetőjétől megtudtuk: a 2017-es Alföld Gála is meglepetések sorozatát hozza majd a nézőknek. Az idei műsor első „felvonása” az elődeink előtti tiszteletadás jegyében zajlik majd, autentikus táncok a Suttyomba Zenekar kíséretében. A színtiszta hagyományőrzés jegyében telik az előadás első része, a tiszta folklór kedvelőinek jelent majd igazi csemegét.

A második részben némileg stílust váltanak, a szentesi BlackFive zenekarral egy kicsit „másképp” táncolnak, hét koreográfia kerül színpadra, utolsóként az augusztus 20-i, borfesztiválos fellépésükön hatalmas sikert aratott „Piros bicikli” is. A koreográfiákat Újszászi András, Kókai Tímea és az együttes tagjai készítették. Olyan zenei feldolgozások hangzanak el, amelyeknek szinte mindegyikben megjelenik a népzene, de az alkotók áthangszerelték. Erre az estére forradalmasítják a néptáncot Csongrádon, az alapok ugyanazok, nem szorul háttérbe a hagyományőrzés, csak kissé populárisabbá teszik. A látvány és a dinamika kerül előtérbe az előadás második felében.

navigate_before
navigate_next

Fotóink a tavalyi gálán készültek.

Vélemény, hozzászólás?