Kiemelt hírek Szentes

Tehetséges fiatalok erkölcsi és anyagi elismerése

A Szentes-Csongrád Rotary Club „Higgy magadban és kinyílik a világ!” ösztöndíj programjának ünnepélyes eredményhirdetését tartották meg június 16-án a Szentesen, a Páterházban.

A Szentes – Csongrád Rotary Club ez év januárjában hirdette meg a legújabb jótékonysági akcióját, csak Szentes és Csongrád középiskoláinak 9-11. évfolyamos tanulói számára. Szakmai-tanulmányi utak, versenyek költségeire, eszközök beszerzésére, illetve a választott témához kapcsolódó más kiadásaik támogatására lehetett pályázni.

Mészáros Zoltán, a helyi rotary klub tagja többek között a következő szavakkal köszöntötte az elismerésben résztvevőket (videó):
https://youtu.be/Y-l2UDzRWrU

A pályázatra írásos anyagot kellett készíteni, a pályázókkal videokonferencia keretében elbeszélgettek a Bíráló Bizottság tagjai. A pályázatokat elbíráló bizottság vezetője dr. Papp Zoltán, a helyi rotary club alapító tagja volt.

A zsűri elnöke elmondta, hogy a járványügyi helyzet kissé megváltoztatta pályázatuk lebonyolítását, de alapvető céljaikat elérték: az arra alkalmas tehetséges és szorgalmas fiatalok további fejlődését tudják erkölcsileg elismerni és anyagilag is támogatni. Kérdésünkre elmondta: tulajdonképpen nyolc díjazottjuk volt, közöttük sorrendet nem állítottak fel.

Az oklevél mellé pénzdíjat is kaptak a fiatalok összesen 1,5 millió forintot (75 és 350 ezer Ft. között). A pályázat anyagi forrását szponzorok fedezték.
Az elismeréseket Tóth Sándorné, a Szentes-Csongrád Rotary Club elnöke adta át.

A következő fiatalok részesültek a „Higgy magadban és kinyílik a világ!” pályázaton való kiváló részvételükért elismerésben:
Németh Bence (HSZC Pollák Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
Farkas Júlia (HSZC Pollák Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
Berkecz Lilla Petra (HSZC Zsoldos Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
Percze Molli Noémi (Csongrád Batsányi János Gimnázium és Kollégium)
Bottyán Hunor Bence (HSZC Zsoldos Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
Ludányi Levente (SZTE Gyakorló Gimnázium)
Bubor Panni (Horváth Mihály Gimnázium)
Fodor Fiorella Viola (Horváth Mihály Gimnázium)

A tehetségekkel való foglalkozás területén a legjobb iskola: HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakiskola lett. A legjobb pedagógus: Hajdú Zoltán (HSZC Pollák Szakgimnázium és Szakiskola)

Azt is megtudtuk, hogy jövőre ismét meghirdetik a pályázatukat a helyi rotarysok.

A rendezvény állófogadással és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Képgaléria az elismerésben részesültekről:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3980859365318524

Képgaléria a rendezvényről:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3980894671981660

Vélemény, hozzászólás?