Hírek Kiemelt hírek Szentes

Tehetséggondozó táborban – a szegedi egyetemen

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara ismét kitárta kapuit és szeretettel várta a nyár folyamán azokat a tehetséges középiskolai diákokat, akik szeretnék megismerni a közgazdaságtan rejtelmeit és egy kis betekintést nyerni Kar mindennapjaiba.
——-
Sebők Lilla Rózsa: nagy élmény volt az ECOCAMP!
A Szegedi Tudományegyetem 2022-ben is meghirdette az ECOCAMP táborát. Olyan középiskolások jelentkezését várták, akiket érdekel a pénzügy és a gazdaság. Az egyetem a pályázatban kiválasztott 30 résztvevő részére ingyen biztosította a szállást, étkezést és a szabadidős programokat. Sebők Lilla Rózsa, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Szentesi Boros Sámuel Technikum 12.b osztályos tanulója sikeresen pályázott, így részt vett az ECOCAMP-en.
Nem kevés tudással és élménnyel gyarapodott: élménybeszámolója bizonyítja, hogy milyen színes volt tábor. Reméljük, hogy több diáktársa kedvet kap majd a jövőbeni táborhoz.
“Már belépve az egyetemre nagyon barátságos légkör fogadott. Megismerkedés után az esti vetélkedő kellemes hangulatban telt. Minden délelőtt gazdasági témájú előadásokon vehettünk részt, ahol megismerkedtünk a közösségi média marketingjével és a turizmus rejtelmeivel, foglalkoztunk az inflációval, valamint bevezettek bennünket a statisztika világába. Lehetőségünk volt prezentációs praktikák elsajátítására, majd a Nemzeti Adó -és Vámhivatal interaktív előadását hallgathattuk meg.
Az előadásokon kívül sok-sok csapatépítő programon vehettünk részt: sportvetélkedőkön, uszodai programon, a személyes kedvencem pedig a főzőverseny volt, melyet csapatom fölényes eredménnyel nyert meg. A Startup vállalkozások történetét kerekasztal beszélgetésen volt alkalmunk megismerni.
Az esték csapatépítéssel teltek, melyen lehetőségünk adódott kötetlenül beszélgetni egyetemistákkal és az oktatókkal. A tábort búcsúbuli zárta.
Számomra hatalmas élmény volt az ECOCAMP, rengeteg információt, kapcsolatot és barátot szereztem az ország különböző részeiről. Befogadó, kedves és törődő csapat kísérte végig a hetünket, s megmutatták, milyen a GTK-ás élet, az igazi #egycsaládvagyunk érzés.
Mindenkinek meleg szívvel ajánlom ezt a tábort, még annak is, akit nem feltétlen érdekel a gazdaságtudomány.”

Vélemény, hozzászólás?