Kiemelt hírek Támogatott tartalom Térség

Tekerj Alföld- makói diákok bicikliztek a Föld Napján!

Támogatott tartalom

Marosleléig és vissza több mint 50-en pattantak kerékpárra, hogy közösen mozogjanak.

– Nagyon szívesen csatlakoztunk a Tekerj Alföld! projekthez, hiszen a Föld Napján el sem tudnék képzelni jobb programot, minthogy a diákok együtt mozogjanak, biciklizzenek. Az iskolánkban fontosnak tartjuk a környezettudatos szemléletet, és azt is, hogy biztonságosan kerékpározzanak a diákjaink. Ezért külön felkészítő órákat is szoktak tartani a rendőrök nálunk. Ma pedig, a projekt részeként ismét sokat tanulhattak a biztonságos közlekedésről- nyilatkozta Székely Ildikó a Kálvin Téri Református Általános Iskola igazgató-helyettese az április 22-ei Tekerj Alföld! projekt makói eseményén.

Több mint 50-en pattantak kerékpárra, egy alsós és egy felsős csoport, kísérő tanárokkal, hogy részt vegyenek a Maroslele- Makó között szervezett kerékpártúrán. Természetesen megálltak azokban a pihenőkben, amit a Tekerj Alföld! projektben létesítettek az útvonalon.

 

A teljes pályázatban egyébként a térségben, összesen 18 település közös együttműködésével 18 kerékpáros pihenő épült. A tekerjalföld.hu weboldalon térképet, információkat is találhatunk a kiépített infrastruktúráról, útvonalakról, helyi nevezetességekről, természeti értékekről.

 

 

Makón a Kálvin iskolában volt a gyülekező április 22-én délután 1 órakor, ahol a két csoport, az alsósok és a felsősök ajándékcsomagot is kaptak a projektgazdától.

 

 

Ezután a Makói Rendőrkapitányságtól Jani Béla tartott interaktív előadást a biztonságos kerékpáros közlekedésről. A diákok ügyesen válaszoltak a kérdésekre, aktívan szerepeltek tanulás közben.

 

 

Majd két csoportban biciklire pattantak, és elindultak a Makó-Maroslele túrára. Az idő ugyan csalóka volt, és kicsit mindenki tartott tőle, hogy esni fog, de szerencsére sütött a nap. A kicsik és nagyobbak pedig vidáman tekertek az útvonalon, és álltak meg szusszanni a kiépített pihenőhelyen.

A színes kerékpárok forgatagában arra is jutott kis idő, hogy megbeszéljék, hol, mit látnak, mire kell figyelni a közlekedés közben, és hogy milyen természeti értékek vesznek körül bennünket.

Vélemény, hozzászólás?