Kiemelt hírek Szentes

Tekerős muzsikától hangos a strand

Szentesen, a Sport és Üdülőközpont területén június 24-28 között 17. alkalommal rendezték meg Tekerőlantos Tábort. A tábort ezúttal is Havasréti Pál, zenetanár-népzenész vezette, és az ország több részéről (és külföldről is) érkeztek fiatalok és felnőttek, hogy új dalokat tanuljanak meg tekerőn játszani.

Szentesen van ez a tábor, mert Szentes a tekerő őshazája – mondta a táborvezető. Volt egy időszak, amikor feledésbe merült ez a tény, de most újra „visszatanítjuk” a szentesieknek és másoknak a magyar népzene a különleges hangszerén való játszás élményét –tette hozzá Havasréti Pál.

A linkre kattintva további érdekességeket hallhatnak tőle:
https://soundcloud.com/szgyors-1/havasreti-p

A tábor egyik résztvevője a sokak által ismert Debreczeni-Kis Helga, aki a hegedű, a citera-játék magas színtű elsajátítása után, most a tekerővel igyekszik őrizni, tovább adni a népzene kincseit.

Segítette (a szervező munkát) és meglátogatta a tábort a szentesi Zöldi Lászlóné, a Vass Lajos Népzenei Szövetség Kárpát-medencei Népzenei Fesztivál kiemelt nívódíjas tekerőse is.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2854129204658218

Tekerős tábor Szentes 2019

Tekerős muzsikától hangos a strand(Képmelléklettel, hangzó bejátszással)Szentesen, a Sport és Üdülőközpont területén június 24-28 között 17. alkalommal rendezték meg Tekerőlantos Tábort. A tábort ezúttal is Havasréti Pál, zenetanár-népzenész vezette, és az ország több részéről (és külföldről is) érkeztek fiatalok és felnőttek, hogy új dalokat tanuljanak meg tekerőn játszani.Szentesen van ez a tábor, mert Szentes a tekerő őshazája – mondta a táborvezető. Volt egy időszak, amikor feledésbe merült ez a tény, de most újra „visszatanítjuk” a szentesieknek és másoknak a magyar népzene a különleges hangszerén való játszás élményét –tette hozzá Havasréti Pál. A linkre kattintva további érdekességeket hallhatnak tőle:https://soundcloud.com/szgyors-1/havasreti-pA tábor egyik résztvevője a sokak által ismert Debreczeni-Kis Helga, aki a hegedű, a citera-játék magas színtű elsajátítása után, most a tekerővel igyekszik őrizni, tovább adni a népzene kincseit. Segítette (a szervező munkát) és meglátogatta a tábort a szentesi Zöldi Lászlóné, a Vass Lajos Népzenei Szövetség Kárpát-medencei Népzenei Fesztivál kiemelt nívódíjas tekerőse is.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2854129204658218

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. június 27., csütörtök

Vélemény, hozzászólás?