Kiemelt hírek Szentes

Téli lakoma a Klauzál óvodában

A Szentesi Központi Óvoda Klauzál Gábor utcai óvodájában december 11-én Gyermekközösségi Napot szerveztek – Téli Lakoma /Advent elnevezéssel.

A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása kiemelt projekt keretében megvalósuló egész napos program célja, hogy az azon részt vevő óvodás gyermekek a kuckókban szervezett tevékenységek közben hátránycsökkentő közösségi élményben részesüljenek.

Továbbá az itt végzett tevékenységek segítsék elő a gyermekek készségeinek fejlődését, igy az iskola lemorzsolódás prevencióját.

Délelőtt központi programokat szerveztek, mely a „Színházi kuckó”-nak elnevezett tornateremben történt. Az ovisok interaktív zenei előadásnak, éneklésnek lehettek részesei – egyéni érdeklődésüknek, tempójuknak megfelelően.

A tagóvoda nevelőtestülete fontosnak tartja a dramatizálás hagyományainak fenntartását, ezért a „Holle anyó” című mesét adták elő, melyet az intézmény minden gyermeke megtekintett.

Délután már csoportonként szervezett ’kuckók’-ban zajlottak az események, a családok bevonásával. Az Adventi ünnepkörhöz kapcsolódó művészeti tevékenységek megjelenítésével tették emlékezetessé ezt a részt az óvodapedagógusok. Megjelent a népművészet, a zeneművészet, a képzőművészet az irodalom és a táncművészet.

A ’zenevarázs kuckóban’ különböző zenei tevékenységeket szerveztek. A családbarát program kapcsán a Pipacs csoportgyermekei a szeretet, az összetartozás érzését élték át a „Téli lakoma” című mese dramatizálásával, valamint a zeneterápiás játékok („Magocska”, „Medvetáncoltatás”, Hangfolyosó”) eljátszásával.

A késő délutáni órákban több csoport – saját készítésű – mécsesek fénye mellett közös (gyermekek, szülők, óvodapedagógusok) énekléssel zárta az egész napos programot.

Videó-összefoglaló:
https://youtu.be/jzYaB3PiEUE

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3338905869513880

Vélemény, hozzászólás?