Hírek Kiemelt hírek Szentes

A téli szünet alatt sem marad éhes gyermek Szentesen

Ahogy a nyári és az őszi szünet alatt, úgy a téli tanítási szünetben is gondoskodik a szentesi önkormányzat azokról a diákokról, akiknek otthon nem biztos, hogy tudnak meleg ételt biztosítani a szülők. A támogatásra azok jogosultak, aki hátrányos helyzetűek és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, valamint halmozottan hátrányos helyzetűek.

Az ingyenes ebédet december közepéig lehetett igényelni a Közös Önkormányzati Hivatal szociális irodájában. 112-en jelentkeztek, ugyanakkor a megadott határidőig 42-en(!) vették át az ebédjegyet, amivel a Központi Gyermekélelmezési Konyhán – munkanapokon 11.30-13.00 között – átvehetik a napi egyszeri meleg ételt.

 

 

Az étkeztetés hétvégékre és az ünnepekre nem vonatkozik, viszont január másodikán, hétfőn lesz ebéd.

A szünidei gyermekétkeztetést 2015-ben terjesztették ki, azóta nemcsak a nyári, hanem minden iskolai szünet alatt kötelező biztosítani a hátrányos helyzetű gyermekek számára a napi egyszeri, ingyenes meleg étkezést, amennyiben a szülei ezt igénylik. Az idei évben a kormány összességében 6,67 milliárd forintot biztosított a gyermekek szünidei étkeztetésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?