Hírek Kiemelt hírek Szentes

Teljes szentesi siker a megyei helyesírási versenyen

A HSZC szentesi Boros Sámuel Szakgimnázium és Szakiskola január 10-én rendezte meg a 26. Implom József helyesírási verseny megyei döntőjét.

Az ünnepélyes megnyitón emlékeztek Fári Istvánnéra, a szervező iskola nemrégiben elhunyt tanárára, aki 25 éven keresztül volt részese ennek a versenynek. Szabó Veronika, a Koszta József Általános iskola pedagógusa, Fári tanárnő tanítványa beszélt kedvelt tanáráról, néhány konkrét emlékéről. Faur Kata, az iskola 10. osztályos diákja egy Wass Albert verssel emlékezett.

Ezt követően dr. Demeter Attila, Szentes alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket, egy vers-részlettel emlékezett Fári Istvánnéra, és jó, örömteli versenyzést kívánt a diákoknak.

Dr. Nagy János, a Szegedi Tudomány Egyetem emeritus professzora, a zsűri elnöke nyitotta meg a versenyt. Bevezetőjében a versenyzőket a „magyar nyelv testőrgárdájának” nevezte, és megköszönte a versenyt szervezők munkáját.

Összesen 30-an jutottak be a megyei döntőbe, három kategóriában. A megméretés folyamán a versenyzőknek tollbamondást kellett írni, majd egy tesztet kitölteni. Ez alapján hirdettek eredményt, amely teljes szentesi sikert hozott.

A gimnáziumi kategóriában Kun-Szabó Regina (Horváth Mihály Gimnázium), a szakközépiskolásoknál Várdai Lilla (Boros Sámuel Szakközépiskola  és Szakiskola), míg a szakmunkás-képzősöknél Szűrszabó Ádám ( Zsoldos Ferenc Szakgimnázium is Szakiskola) szerezte meg az első helyet. Ők képviselhetik megyénket a Gyulán rendezendő Kárpát-medencei döntőn.

Képgaléria:

Szabó Veronika
Faur Kata
dr. Demeter Attila
Dr. Nagy János
Szűrszabó Ádám és fk. tanára Mácsai Anita (Zsoldos Ferenc Szakgimnázium is Szakiskola)
Kun-Szabó Regina és fk. tanára: Ráfi Dénes (Horváth Mihály Gimnázium)
Várdai Lilla és fk. tanára Fári Mónika (Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola)
navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?