Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

Teqball asztalon gyakorolhatnak a Kinizsi focistái

Szentes Város Önkormányzata és annak Sportközpontja március 10-én, a Pusztai László Sporttelepen rögtönzött tájékoztató keretében adta át a sportpályák mellé kihelyezett Teqball asztalt.
Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere néhány szóval elmondta a sportszer beszerzésének történetét. Örömét fejezte ki, hogy most már a szentesi sportolók is részesei lehetnek ennek az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportágnak.
Egyelőre egy asztalt vásárolt az önkormányzat, az elhelyezés további feladatait a Sportközpont munkatársai vállalták fel. (Egyébként néhány hónapja már a Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskolában elhelyeztek egy Teqball-asztalt.)
Igény esetén lehet szó újabb sportszer vásárláról is – mondta a polgármester, az anyagi lehetőségek bővülésével az asztal alá „sportszőnyeg” is kerület – mondta Rakk László, a Sportközpont vezetője.
A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet egy ívelt asztalon játszanak. A játékosok, a karok és a kezek kivételével, a test bármely részével hozzáérhetnek a futball-labdához. Egyesben két játékos, párosban négy játékos játszhatja.
A teqball kifejlesztői a kreatív magyar sportszakemberek voltak, hivatalosan 2016. október 18-án mutatták be Budapesten, az első világbajnokságát pedig 2017-ben Budapesten rendezték meg.
A Kinizsi utánpótláskorú labdarúgói között vannak e sportág legnagyobb rajongói, így hát ők vették először birtokba a Teqasztal-t.
Videón is láthatja – ügyesen játszanak a Kinizsi fiataljai:

Vélemény, hozzászólás?