Hírek Kiemelt hírek Szentes

Termék-fúzió jelent meg a gasztro piacon

Szentesen, a Rákóczi utcai piacon szerptember 10-én tartották meg az idei ősz első Szentesi Gasztro- és Kézműves Piacát.
Folytatva a hagyományokat, 30-nál több standon kínálták termékeiket a termelők, a kézművesek. A vásárlók, illetve az érdeklődők válogathattak (illetve néhol kóstolgathattak) a szörpök, a kézműves- és kecskesajtok, az aszalványok, a lekvárok, a mézek, a batátakészítmények, a kézműves szappanok, a fűszer- és gyógynövénytermékek, bio-zöldségek, füstölt hústermékek, és népművészeti tárgyak közül.
Mindeközben azt is tapasztaltuk, hogy egyre népszerűbb a piac területén készült és vásárolható lángos, talán azért is, mert nemcsak finom, hanem igyekeznek különleges ízhatásokkal a vásárlók kedvében járni.
További érdekesség, hogy a piac termelői között kezd kialakulni egy szorosabb együttműködés, melynek két terméke már meg is vásárolható.
A ‘Nagymágocsi olaj présház’ és a ‘Dorka fűszer’ közös munkálkodása nyomán már kapható – mások mellett – a provenci fűszerolaj, vagy a chili fűszerolaj.
A ‘Sarmis’ szarvasgomba és az ‘Aradi sajt’ egymás termékeiből a szarvasgomba ízú sajtot alkotta meg, és már kínálta az őszi első piacon.
A piac minden hónap második szombatján, 8-11 óráig fogadja a vásárlókat, érdemes beiktatni ezt programjainkba, hiszen szinte minden alkalommal találkozhatunk valami újdonsággal (vagy egy jó ismerőssel…).

Vélemény, hozzászólás?