Hírek Kiemelt hírek Szentes

Térségi közlekedési vetélkedő volt Szentesen

A Szentes Városi Gondozási Központ július 19-én az Ifjúsági Házban rendezte meg a már hagyományos Térségi Közlekedési Vetélkedőjét.
A megjelenteket Puskásné Halál Ágnes a központ igazgatónője köszöntötte, és felhívta a figyelmet arra, hogy minden korosztály számára milyen fontos a közlekedési ismeretek megfelelő színtű elsajátítása.
Az szentesi önkormányzat képviselője is üdvözölte a résztvevőket, majd Pengő Erzsébet, a Szentesi rendőrkapitányság előadója tartott tájékoztatást. Nemcsak a fontosabb közlekedési szabályokat ismertette, de kitért a térség közlekedésrendjének, közlekedésbiztonságának alakulására is.
Beszélt a bűnmegelőzés jelentőségéről is, a „mondanivaló szemléltetésére” az helyszínre érkezett a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kisbusza, amely megtekintése során sokak kaptak választ kérdéseikre.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és belső tér
Ezután Sípos Tamás, a TUTI Autósiskola vezetője tartott előadást. Ennek során beszélt a közlekedés mopeddel, közlekedés a körforgalomban és a közlekedés a kerékpárúton témákról.
Ezt követően a városból, illetve a környező településekről érkezett gondozottak egyéni KRESZ tesztet töltöttek ki, melyet az ebéd közös elfogyasztása után értékeltek ki a szakemberek, majd a legjobbakat jutalmazták.
Lehet, hogy egy kép erről: 7 ember, álló emberek, ülő emberek és belső tér

Vélemény, hozzászólás?