Kiemelt hírek Térség

Térségi polgármesterek összefogása

A térség településvezetőinek összefogása eredményeképp, hiánypótló jelleggel klimatizálták a Szentesi Városi Rendőrkapitányság nagy tárgyalóját. A beruházás kapcsán immár a rendőrök rendelkezésére áll egy klímával felszerelt helyiség nyáron is a megbeszélések, egyeztetések lefolytatására, és a feladatvégzés utáni akklimatizációra. A több mint 800 ezer forintos beruházást a járásbeli települések – köztük Szentes nagyobb részt vállalva – és a megyei kapitányság adta össze.

Már hagyományos rendőrkapitánysági-önkormányzati, késő tavaszi egyeztetésünkön esett szó a kapitányság épületének állapotáról. Kiderült, hogy az épületben egyetlen klimatizált helyiség sem áll az állomány rendelkezésére az akklimatizációra és a megbeszélések megtartására.

Ennek hatására kerestem meg a térség polgármestereit a Farkas Sándor országgyűlési képviselő által életre hívott polgármesteri klub eredményeiből, az abból kialakult polgármesterek közötti bizalmi kapcsolatból kiindulva.

Úgy gondoltam, hogy a mindannyiunkat érintő probléma megoldásában összefogásra van szükség, és a vezetők között már korábban is fennálló bizalom mindenkit arra sarkall, hogy megoldjuk ezt a problémát. Egyeztetésünk eredményeképp a bürokratikus akadályokat leküzdve mára megtörtént a rendőrkapitányság nagy tárgyalójának klimatizálása több mint 800 ezer forintos értékben.

A képen a következők lehetnek: belső tér

Az önkormányzatok egységesen vállalták, hogy részt vesznek a beruházásban. Természetesen a költségek jelentős részét a szentesi önkormányzat vállalta magára. Ezúton is köszönöm az önkormányzatok, polgármesterek segítő szándékát, és bízom abban, hogy a Polgármesteri Klub tagjaival a jövőben is ilyen hatékonyan tudunk együttműködni.

A résztvevő települések: Árpádhalom, Derekegyház, Eperjes, Fábiánsebestyén, Nagymágocs, Nagytőke, Szegvár, Szentes.

Szénászky Zsolt, Nagytőke polgármestere – aki leírta, illetve kérésünkre beszélt az összefogás hátteréről:
https://soundcloud.com/szgyors-1/szenaszky-zsolt-a-klimakrol

Vélemény, hozzászólás?