Kiemelt hírek Szentes

Tímár Ferenc „arcképe”

Az Együtt Szentesért Egyesület a Szentes Városi Könyvtárral közösen január 30-án a könyvtárban rendezte az „Arcképek Szentesről” című sorozat keretében Tímár Ferenc mérnöktanár, informatikus könyvtáros bemutatkozó előadását, akivel Szobota Imréné, az egyesület elnöke beszélgetett.

A program a család, a tanulmányok bemutatásával kezdődött. Tímár Ferenc a pályát kezdő próbálkozások után 15 évig egykori középiskolájának, a Pollák Antal Erősáramú Szakközépiskolának a műszaki tanára volt, majd újabb 15 éven át munkatársaival a TEAM Számítástechnika céget üzemeltettük – a számítástechnika és a felnőttoktatás terén.

Több helyi vonatkozású könyv, CD és webtartalom elkészítésében vett részt, az utóbbiak a 2000 óta működő SzentesInfo szerveren érhetők el.

2011 szeptemberétől részfoglalkozásban a Szentes Városi Könyvtárban dolgozik, a vállalkozása megtartása mellett. 2017 áprilisában tájékoztató könyvtáros lett – teljes munkaidőben. A szakirodalmi tájékoztatás mellett felnőttek informatikai képzésével, az e-Könyvtár Szentes digitális helytörténeti gyűjtemény gyarapításával, illetve szentesi vonatkozású Wikipédia szócikkek fejlesztésével foglalkozom.

Életében jelentős szerepet tölt be a Rotary mozgalom, melynek 2005 óta tagja, tevékeny részese.

A találkozóbaráti beszélgetéssel zárult. A program során közreműködött dr. Horváth György és hozzászólt Bácskai Mihályné ny. gimnáziumi tanárnő is.

NKA

Nemzeti Kulturális Alap  – http://www.nka.hu/

Vélemény, hozzászólás?