Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Tisza menti virágzás a gyerekekért

10 konzorciumi tag részvételével mintegy 417 millió forint EFOP-forrásból, három évig tartó átfogó, elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekek életminőségének javítását, kisebb és nagyobb közösségi célok elérését szolgáló program indult ma Csongrádon.

navigate_before
navigate_next

Az ünnepélyes projektnyitón elhangzott: a hónap elején indult Csongrádon egy másik hasonló program mintegy 500 millió forint értékben, így az országban nincs még egy olyan település, térség, amelyet két ilyen nagyszabású projektben ekkora összeggel támogatnának. A Tisza menti virágzás a hátrányos helyzetű gyerekek, fiatalok, családok felzárkóztatását tűzte ki célul, szakemberképzéssel, játszóházakkal, kamaszklubbal, táborokkal.

Bedő Tamás, polgármester köszönetet mondott a konzorciumban részt vevő másik négy településnek – Csanyteleknek, Felgyőnek, Törmörkénynek és Tiszasasnak – az együttműködésért, illetve a partnerséget vállaló civil szervezeteknek, intézményeknek, hogy lehetővé tették a program elindítását. Ekkora forrásból rengeteg dolgot meg lehet valósítani – mondta a polgármester –, a legjobb szakembereink vesznek részt benne, több mint 30 fiatalnak tudnak belőle ösztöndíjat adni két éven keresztül, ingyenes rendezvényeket, táborokat tudunk szervezni hátrányos helyzetű gyerekeknek, családoknak a következő három évben.

Mindig rácsodálkozom arra az összefogásra, amely itt Csongrád városában és térségében megmutatkozik – mondta beszédében Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője –, azok a hátrányos helyzetű fiatalok, az a korosztály, akik különböző családi, iskolai, szociális problémákkal küzdenek, ez a program egy óriási segítség. Ezekre a fiatalokra is nagy szükség van a ma magyar társadalomban, és a mi felelősségünk, hogy ezek a felzárkóztató programok a nehéz sorsú embertársainknak kitörési lehetőséget, a jobb lehetőségekhez való jogot nyújtsanak.

Ezután dr. Buri Edina pályázati tanácsadó mutatta be, milyen célkitűzései voltak a pályázati kiírásnak, milyen feladatok kell megvalósítani, majd Batárné Csányi Tünde pályázati tanácsadó a Tisza menti virágzás című projekt részleteit ismertette. A szakmai csapatot Dudás Evelin szakmai vezető mutatta be.

Vélemény, hozzászólás?