Hírek Szentes

Tisztelgés és elmélkedés az Aradi Vértanúk emléke előtt

Az Aradi Vértanúk emlékére a Fidesz MPSZ és a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezetei gyertyás megemlékezést tartottak október 6-án a Kossuth téren, a Horváth Mihály szobornál.

A gyásznap alkalmából Halmai István tartott – szándékosan – elmélkedést, és nem emlékezést. A vértanúk kivégzése már 1849-ben mélységesen felháborító volt, de a magyar történelem későbbi évtizedeiben is -sajnos – előfordult hasonló vérengzés. Jó volna, ha a 21. század már nem hozna ilyen vérlázító kivégzéseket. Viszont a mostani évszázadban is szükség van hősökre, de nem mártíromság árán – mondta többek között az előadó.

Megemlítette, hogy szép volt délelőtt a felsőpárti megemlékezés a Damjanich domborműnél, de délelőtt kevesen tudnak azon részt venni. Ezzel  a rendezvénnyel nem rivalizálni akarnak, de egy munkaidő utáni időpontban tartandó megemlékezésre többen tudnának eljönni.

A szózat eléneklése után a résztvevők mécseseket helyeztek el a szobor talpazatán.

 

Az ünnepségen részt vett Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, akit arra kértünk ossza meg gondolatait ebben  a témában:

 

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?