Kiemelt hírek Szentes

Tíz éve dolgoznak a helyi turizmus fejlesztéséért

Tíz éves a Szentesi Vendégszeretet Egyesület, ebből az alkalomból június 13-án a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ zöld szalonjában ünnepi összejövetelt és szakmai fórumot tartottak.

Matkócsik Pál, az egyesület elnöke mondott ünnepi beszédet, melyben beszült a szervezet történetéről, eredményeiről, terveikről.

Az egyesületet 13 alapító tag elhatározásából 2009. május 25-én alakították meg. Jelenleg 28 tagjuk van közülük 25 rendes-, 3 támogató tag. Ebből 8 vállalkozás, egyesület 2, önkormányzat 1, magánszemély 17.

A tervek között szóba került egy telephely létesítése az egyesület számára, új kiállító hely működtetése (főként a helyi alkotók bemutatására), a városmarketing fejlesztése, a pályázati fejlesztések népszerűsítése, és csatlakozás a szarvasi székhelyű, Körösmenti Turisztikai és Kulturális Egyesülethez.

Az egyesület elnöke emléktárgyat és oklevelet adományozott az évtized eredményeihez nyújtott támogatásért Csikai Gabriellának, Márton Máriának, Kocsis Ferencnek, Kocsis Lesták Klárának, Szirbik Imrének, Bohus Jánosnénak, Szemerédi Endrének, Kővári Rezsőnének. Tovább Emléklapot kaptak a X. Szentesi Kézműves Ízek Fesztiváljának közreműködői.

Az ugyanezen a helyszínen megtartott III. Vállalkozói fórumon elsőként Matkócsik Pál mutatta be a Szentesi Vendégszeretet Egyesület, a turizmus fejlesztését szolgáló törekvéseit.

Ezt követően a Körösmenti Turisztikai és Kulturális Egyesület képviselője számolt be eredményeikről a közös tevékenység lehetőségeiről.

Az összejövetel konzultációval, valamint ötletek, javaslatok, vállalások felvetésével zárult.

Vélemény, hozzászólás?