Hírek Kiemelt hírek Szentes

Tizenkét névjegy, egyben védjegy

Kózó Márta, Körösi Árpád, Vinczéné Keller Teri, Vecseri Lászlóné Vass Rózsa, K Szabóné Licsicsányi Rózsa, Andrikó Istvánné, Arató Istvánné, Kispálné Fejes Erzsébet, Nagyné Szabó Ili, Sinkó Magdolna, Török Imréné és Lenner Katalin.

A Szentesi Kapocs Egyesület fentebb felsorolt 12 tagjának nyílt kiállítása január 6-án a Dózsa Ház nagytermében. A képeket Almási Jánosné az egyesület elnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Bevezetőjében megköszönte a házigazda intézmény vezetőjének, Baráth Lászlónak, valamint a kiállítás rendezőjének, Burai Lászlónak a program megvalósításához nyújtott segítségét.

Az idén az alapításának 10 évfordulóját ünneplő egyesületnek először sikerült ilyen nagyszámú ecsetforgató tagjuk alkotását egyszerre, egy helyen bemutatni – mondta az elnök asszony. A folytatásban beszélt az amatőr festészet lényegéről, melyet egy igen szélessávú meghatározásnak tart: az első próbálkozóktól kezdve a már a festőművész titulus határát méltán elérőkig jelenti.

A kiállított alkotások többsége kiforrott, de mindig továbblépő stílusjegyeket hordoz, technikájuk, színhasználatuk, ecsetkezelésük alapján már karakteresen lehet őket csoportosítani – van névjegyük, ami egyben védjegyük is.

A megnyitó végén Almási Jánosné megköszönte a kiállítók önmegmutató szándékát, és reményét fejezte ki, hogy a tárlatlátogatók kinyitják szívüket, és közös élménnyel fogadják be az alkotói pillanatokat.

Az egyesület nevében minden kiállítónak egy ajándékot adott át a csoportos kiállítás emlékére.

 

A tárlatot január végéig tekinthetik meg az érdeklődők, az intézmény nyitvatartási idejében.

A megnyitón közreműködött Paulovics Tamás, aki a készülő második verseskötetéből mutatott be néhányat.

 

 

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?