Kiemelt hírek Szentes

Tó-parti túraverseny – természeti szépségekkel

A szentesi Termál-tó egyre kedveltebb kiránduló hely turistáknak, futóknak, fotósoknak. Ma már egyre inkább felfedezték és kedvelik ezt a helyet a helyi és a vidékről jött szörfösök is.
A helyi önkormányzat, illetve önkormányzati intézmények pedig igyekszik minél jobb feltételeket teremteni ahhoz, hogy bemutassák Szentes Nagyhegyi városrészének szépségét és természeti adottságait.
A Gyermekek Világnapja alkalmából szervezett Kurca Party Családi nap keretében szeptember 17-én,a Szentesi Családsegítő Központ terepi akadályversenyt rendezett a Termál-tó, Túrabázison.
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek és szabadtéri
Az I. Nagyhegyi Természetismerti Akadályversenyen a természetszerető, a természet iránt különösen érdeklődő diákok és családok számára nyújtottak lehetőséget, hogy az elméleti ismereteiket játékos formában, valós terepi feltételek között megmérettessék.
Három kategóriában indulhattak a versenyző, 2-4 fős csapatok: átalános Iskola 5. és 6. és 7. és 8. évfolyamos tanulói, valamint családok, illetve 15 évesnél idősebbek.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, álló emberek és fű
A terepi feladatok eredményes megoldásához alapszintű tájékozódó képességre (az útvonal nagyrészt jelzett turistaúton haladt), elemi térképhasználati ismeretre, az 5.-6., illetve 7.-8. évfolyamok természet ismereti tanagyag ismeretére, hazánk „Nemzeti Parkjainak” ismeretére, és természetesen a csapattagok közötti együttműködésre volt szükség.
A kategóriák első három helyezett csapatainak tagjait és felkészítő tanárukat éremmel és oklevéllel, valamint a szervezők által felajánlott tárgyjutalommal (hátizsák, kulacs, sapka) jutalmazták.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, álló emberek és fű
Az első Nyagyhegyi Természetismereti Akadályversenyen tarolt a Fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola. Minkét diák kategóriában elvitték a dobogós helyezéseket hatodikos és hetedikes diákok. Felkészítő pedagógusok: Szvoboda Gergely, Cibulya Edina, Hercz Szilva.
A nyílt kategóriát a Nádi Vaddisznók csapata (Sziágyi család) nyerte meg.

Vélemény, hozzászólás?