Kiemelt hírek Sport Szentes

Több mint 200 szentesi pólós kezdte meg az alapozást

A Szentesi Vízilabda klub csapatai július 15-én megkezdték a felkészülést a 2019/2020-as bajnoki szezonra. Berki András, a klub elnökségi tagja pontos adatokkal szolgált: az utánpótlás csapatoknál 207 játékos, plusz a férfi és a női felnőtt csapat tagjai startoltak el a szárazföldi és a medencés alapozás útján.

Egyáltalán nem korai ez a kezdés, hiszen az eddig megszokott októberi eleji helyett, most szeptember 3-án kezdődik a 2019/2020-as Ob I-es idény.

A személyi és a tárgyi feltételeket már hetekkel ez előtt rendezte a klub vezetése, így most már a sportolókon múlik, hogyan élnek a lehetőségekkel. A trénerek személyében kisebb változás van, ezeknek elsősorban szubjektív okai vannak (lényegesen kedvezőbb ajánlatok, szülés, családi változások).

Az edzői csapatot a következők alkotják:
Férfi szakág

Felnőtt: Pellei Csaba vezető edző, Horváth Tamás edző
Országos serdülő és ifi: Kasza Attila
Vidéki serdülő és ifi: Vecseri László
Országos gyermek: Szabics Péter, Somogyi Balázs
Utánpótlás (2008,2009, 2010): Torday Árpád, Vecseri László és Czirok Csaba

Női szakág

Felnőtt: Komlósi Péter és Törőcsik Attila
Serdülő és ifi: Törőcsik Attila
Országos gyermek (2005-2006), vidéki gyermek (2007): Oltyán Gyula, Végh László
Utánpótlás (2008,2009, 2010): Brávik Fruzsina, Szabics Péter

A játékos keretek szinte teljesen összeálltak. Az utánpótlás korcsoportokban megfelelő létszámban kezdték el az alapozást a csapatok, ez nem lehet akadálya a sikeres felkészülésnek, és majdan a bajnoki szereplésnek. A szentesi klubban folyó utánpótlás nevelés (valószínű) jó irányban halad, hiszen a nemrég befejeződött Universiadé-n két szentesi fiatal is aktív részese volt a magyar válogatottak nemzetközi sikerének: Pellei Frank és Lekrinszki Gina, de más, korosztályos válogatottak vezetői is számítanak a legjobb szentesi tehetségekre (ezúttal neveket nem említenénk).

Ugyancsak nem közlünk teljes névsort a felnőtt csapatok játékos keretéről, hiszen szeptember 1-ig tart az átigazolási időszak, addig még történhetnek változások. Persze mindkét együttesnél legalább 95 %-ban biztosnak ígérkezik a keret, a névsorra időben (100 %-nál) konkrétan visszatérünk.

A szentesi játékos állományt így értékelte Berki András:
https://soundcloud.com/szgyors-1/berki-a

A felnőtt férfi csapatból öt játékos távozott, a keretbe érkezett Gergelyfi Róbert (román válogatott), kapusként Borna Duvnjak (Bp. Honvéd), Mátyók Norbert (Vasas), Ivan Basara (Szombathely), valamint az ifi csapatból Kasza Dániel és Bozó Péter. Az első napokban még nem teljes a keret, mert néhányan – objektív okokból – csak később csatlakoznak.

A hölgyeknél jelentősebb változás nincs a keretben, leigazolás nem várható („nagyon kicsi a merítési lehetőség pl. országon belül is”). Közismert, hogy „kettészakadt” a női OB I. mezőnye, és a Kurca-parti gárda nem a „felső házhoz” tartozik, a jelenlegi (döntően a tavalyi) kerettel kell a feladatokat megoldani.

 

A klub csapatai az első két-három hétben szárazföldi kondicionáló, és úszó edzéseket végeznek, majd jönnek a labdás edzések, és lesz néhány edzőmérkőzésre is lehetőség.

A felnőtt csapatoknak egyelőre nincsenek lekötve felkészülési tornák, viszont több első osztályú csapat, illetve néhány külföldi válogatott jelezte érkezését, így lesz lehetőség komolyabb erőfelmérést is jelentő mérkőzések rendezésére.

Az utánpótlás csapatoknak a dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában megrendezik a már hagyományos Diapoló Kupát (augusztus 2-3-4.), és ugyanezt Hódmezővásárhelyen is „megismétlik”.

Természetesen megkérdeztük Berki Andrást a csapatokkal szembeni elvárásokról is. Kijelentette: a realitásokat figyelembe véve minden csapatnál alapvető cél, hogy a tavalyi szintet, eredményt hozzák. Ugyanakkor látni szeretnénk mind az egyének, mind a csapatok fejlődését, és ehhez fegyelmezett, szorgalmas munkát várunk mindenkitől.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2908454762558995

Vélemény, hozzászólás?