Hírek Kék hírek Kiemelt hírek Szentes

Több mint félezer járművet ellenőriztek Szentesen

A Szentesi Rendőrkapitányság január 24-én 13 és16 óra között „finn módszerrel” ellenőrizte (nem először) a forgalmat. A módszer leegyszerűsített lényege, hogy egy útszakaszon, rövid idő alatt, nagyobb rendőri létszámmal, csak egy-két tematikus ellenőrzést hajtanak végre, de minden járművet ellenőriznek.

Ezen a délutánon szűk három óra alatt három helyszínen volt kontroll: a Rákóczi utcán, a Csongrádi úton, és a Vásárhelyi úton. Gyakorlatilag csak az ittas járművezetőket, illetve a biztonsági övet nem használókat igyekeztek kiszűrni, illetve egy erre alkalmas készülékkel a járművek rendszámát és a kötelező biztosítást ellenőrizték. Összesen 518 személyt vontak ellenőrzés alá.

 

 

Bár elég nagy volt a forgalom (különösen a Rákóczi utcán), mégis átlagosan egy percet sem kellett várakozni a gépjárművezetőknek, folytathatták tovább az útjukat.

Azoknak kellett ennél többet várakozni, akiknél hiányosságot találtak: két kocsiban nem használták a biztonsági övet, illetve két gépjármű vezetőnél „jelzett”  az alkohol-szonda.

A mai ellenőrzésen a kerékpárosokat is megállították, náluk elsősorban a műszaki felszereltséget vizsgálták, elsősorban a világítást. Akiknél hiányosság volt, figyelmeztették, és most kaptak – ajándékba – egy világítási szettet, azzal az intéssel, hogy azt minél gyorsabban szereljék fel kerékpárjukra.

 

Az ellenőrzésben a Rendőrséggel együtt a Polgárőrség és a helyi honvédségi alakulat is részt vett.

Vélemény, hozzászólás?